Menu

Content

Tavada Lahana Kızartma

Sevgili dostlarım daha önce de bazı yazılarımda ve tariflerimde farklı beslenme biçimlerinden söz edip, farklı lezzetleri sizlerle paylaşmıştım. Bugünkü tarifim de düşük karbonhidratlı, yüksek yağlı beslenme tipi olarak ketojenik beslenmeye uygun bir tarif. Amacım hiçbir beslenme tipini övmek, öne çıkarmak, önermek ya da yermek değil. Bana göre beslenme, diyet kişiye özel olmalı. Hangi yolu seçerseniz seçin lütfen önce doktorunuza danışın, tahlillerinizi yaptırın ve vücudunuzun sesine kulak verin.
 
Tarifime gelince normalde rende patates ile yaptığım ve tüm ailemiz tarafından çok sevilen bu yemeğin keto diyetinde lahana ile yapıldığını görünce acaba nasıl olacak demekten kendimi alamadım. Denedim ve hakikaten çok beğendim. Hele pandemi nedeni ile evde özellikle karbonhidratlı yiyeceklere daha çok şans tanıdığım ve kilolarıma azıcık da olsa kilo kattığım için benim için olağanüstü lezzetli bir yemek oldu. Sıra şimdi de sizlerle paylaşımda;

Malzeme Listesi:

  • 2 komposto kasesi çok ince kıyılmış lahana
  • 2 adet yumurta
  • 3-4 adet yeşil soğan (ince doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • tuz
  • karabiber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Tarif:

Geniş bir kasede yumurtalar, kuru sarmısak tozu, tuz, karabiber çırpılır.
Kıyılmış lahana ve yeşil soğan yumurtalı karışıma eklenir, elle iyice karıştırılır.
Büyük bir tavaya zeytinyağı konur, kızdırılır.
Hazırlanan karışım spatulayla bastırarak tavaya yayılır.
Altı nar gibi kızarınca üzerine bir tabak kapatılarak alt üst edilir ve üstte kalan kısım tabaktan kaydırılarak tavaya yerleştirilir.
İki tarafı da nar gibi kızarınca (yaklaşık 10 dakika) ateşten alınır. Sıcak olarak servisi yapılır.
 

Afiyetle!

 

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook