Menu

Content

Hazır Yufkadan Cevizli Ev Baklavası

Evde baklava yapmak, ince baklava hamurunu açmak oldukça zahmetli bir iş hepimizin bildiği gibi. Hal böyle olunca da hazırını almayı yeğleriz çoğu zaman. Ama artık onun da kolayı var... Ne zaman istersek evde pratik bir şekilde enfes baklava yapabiliriz. Hazır baklava yufkaları bizler için büyük kolaylık. Baklava yemek için illa da bayram veya davet sofrası olması gerekmiyor. Bugün bizim menü de balık var, ee "balık ancak tatlı ile ölür" öyleyse sizler de buyrun "oyascuisine"e. Birlikte kolay ev baklavası yapalım.

Malzeme Listesi:

  • 18 adet baklava yufkası
  • 2 su bardağı iç ceviz (ufalanmış)
  • 150 gr tereyağı
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1/2 limonun suyu

Tarif:

Şeker ve su bir tencereye konur ve orta ateşte şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırılır. Kaynayıp, koyulaşmaya başlayınca içine limon suyu ilave edilir, 5 dakika kaynatılıp altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Tereyağı sos kabında eritilir.

 1adet baklava yufkasıı yayılır, üzeri yağlanır, ikinci yufka üzerine konur, hafifçe yağlanır. İkinci yufkanın üzerine  ufalanmış cevizler serpiştirilir. Yufka oklavaya sarılır. Sarılan yufka oklavanın iki tarafından ortaya doğru büzülür. Yırtmadan dikkatlice oklavadan çıkarılıp yağlanmış küçük boy fırın tepsisine (28x 36 )cm lik konur. Sıra ile diğer yufkalara da aynı işlem yapılır.

Kalan tereyağı kızdırılır. Baklavaların üzerine kızgın yağ gezdirilir, istenilen büyüklükte kesilir ve önceden 180 derece'ye ısıtılan fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alır almaz üzerine soğutulmuş şerbeti gezdirilir.

Bir miktar çekilmiş ceviz istenirse üzerine serpilir, şerbetini çekince servisi yapılır. Hakiki köy tereyağı kullanıldığı zaman baklavanın üzerinde koyu renkli sarı kalıntılar olabilir ve kızarınca bunlar kararabilir, merak edilecek bir durum yoktur, zira tadında hiçbir değişiklik olmaz.

Afiyetle!

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook