Menu

Content

Ankara Rüzgarı Kurabiyesi

Yemek defterimi karıştırırken bulduğum çok eski bir tarif. Gençlik yıllarım, Ankara ve eski tarif defterlerim, Hacettepe, Beytepe günlerim bir bir gözümün önünden geçerken, okul çıkışı alelacele yaptığım kurabiyeler, kekler... Evet çok güzel yıllardı, hiç unutulmayacak anılarla dolu yıllar.. İşte o günlerden bir tarif, 2 kaşık kakao da eklerdim bazen bu tarife, değişiklik olsun diye. Haydi deneyin siz de!


Malzeme Listesi:

350 gr un
125 ml sıvıyağ
100 gr tereyağı
80 gr pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
1 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı portakal şekerlemesi
badem/şamfıstık parçacıkları

Tarif:

Fırın 175 dereceye ısıtılır.Tepsiye yağlı kağıt yayılır. Derin bir karıştırma kabına yumuşak tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurta sarısı konur. İçine ince ince kıyılmış portakal şekerlemesi ilave edilir. Karıştırılır.

Un, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenir. Yumurtalı karışıma katılır. Yoğurulur. Hamur toparlanınca 20 dakika kadar buzdolabında bekletilir. Merdane kullanılarak 1 cm kalınlığında açılan hamur bisküvi kalıbı veya bardak ağzı ile ile yuvarlak olarak kesilir.

Yumurta beyazı hafifçe çatalla çırpılır. Kestiğimiz yuvarlakların kenarlarına yumurta akı sürülür ve kenarları badem/şamfıstık parçacıkları ile kaplanır. Yaklaşık 20 dakika  ya da hafif pembeleşene kadar pişirilir. Tepside soğuması beklenir. İyice soğuyunca servis tabağına alınır.

Afiyet Olsun!

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook