Menu

Content

İngiliz Keki

Bu gün sizlerle paylaşacağım tarifim 1700'lü yıllarda İngiltere'de yapılmaya başlayan ve orijinal ismi "Pound Cake" olan bir kek. Böyle anılmasının sebebi ise içine giren her bir malzemeden 1'er pound kullanılarak yapılması. (1 pound = 454gr) Hazırlaması son derece kolay olan bu keki diğerlerinden ayıran bir öğe de hiç kabartma tozu kullanılmadan yapılması.

Okuma yazmanın çok bilinmediği zamanlarda bu tarifi hatırda tutmak herkes için çok büyük bir kolaylıkmış. Ancak bu kadar büyük miktarlarda malzeme kullanılarak yapılan kek büyük ve yoğun olduğu için yıllar içinde ölçüler değişerek daha uygun oranlar bulunmuş ama kekin adı hiç değişmemiş, öylece kalmış. keyifli sofralarda denemeniz dileklerimle.

Malzeme Listesi:

  • 325 gr tereyağı
  • 250 gr krem peynir
  • 600 gr toz şeker
  • 6 yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • tuz
  • 425 gr un

Tarif:

Fırın önceden 180 dereceye ısıtılır. Yuvarlak, ortası bacalı büyük boy bir kek kalıbı veya 2 adet baton kek kalıbı iyice yağlanır. Elektrikli mixer ile tereyağ ve krem peynir pürüzsüz, homojen bir karışım oluncaya kadar çırpılır.

Karışıma şeker ilave edilir, hafifleyip, pofuduk pofuduk olana kadar, aşağı yukarı 5 dakika çırpılır. Yumurtalar teker, teker, her bir yumurta konduktan sonra iyice çırpılarak ilave edilir. Vanilya da konduktan sonra mixerın hızı yavaşlatılır.

Un ve tuz karıştırılır, iki aşamada  karışıma eklenir. Çok çırpılmaz. Bu karışım bekletmeden hazırlanan kalıp/kalıplara konur. Hava kabarcıklarını azaltmak için kalıp altından hafifçe tezgaha vurulur. Önceden ısıtılmış fırında 60 dakika pişirilir, kürdan testi yapılır. (Kekin ortasına batırılan kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.)

Afiyetle

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook