Menu

Content

Dai Pera İstanbul Cuisine

Zomato ekibinden sevgili Alper Lenger, Gülin Korukçu ve genç blogger arkadaşım Gezenyer, Pınar Bostancı ile birlikte tadım etkinliği için gittiğimiz Dai Pera'da saatlerin nasıl geçtiğini anlayamadım. Hani bazı yerler vardır, daha adımınızı atar atmaz sizi sarar sarmalar. Kendinizi sıcacık evinizde ya da yıllardır her gün önünden geçtiğiniz ve çok yakından tanıdığınız bir yerdeymiş gibi hissedersiniz ya, işte öyle bir mekan
Dai Pera!

Kısık ışıklandırma, yüksek tavan, birbirinden farklı objeler, rahat sandalyeler, kabartma güllü tabaklar ve masalarda etrafı antika yapılmış keten işlemeli örtü, peçete ve runnerlar, şık çatal ve bıçaklar ve aile fotograflarının kapak olarak kullanıldığı menüler.. Çevreme bakınca yabancı konukları da olduğunu farkettim, çok da mutlu oldum. İşletmecisi Dilek hanımla yaptığımız sohbet sırasında mekanın müdavimleri olduğunu öğreniyoruz, hatta kısa tatil için gelen yabancıların bile üst üste geldiği oluyormuş.

Daveti aldığım zaman önce mekanın ismi dikkatimi çekmişti. Dai Pera Osmanlıcada 'yemeğe davet eden' anlamına geliyormuş meğer, böyle özenle seçilmiş bir ismi olan mekanda yemekler de mutlaka çok lezzetlidir ön yargısı ile yola çıktım ve yanılmadım. Sevimli, sıcak, stil ve lezzet yüklü bu mekanda neler mi tattım! Buyrun birlikte bir bakalım;

Önce Mezelerden başlayalım,

- Ayvalık kırma zeytin mezesi (kırma zeytin, izmir üzümü, yabanmesini ve İzmir tulumu) karışımı ama anlatmakla olmaz mutlaka tatmak gerek. Benim ilk favorim oldu. Mekan sahibi Arzu hanımın dokunuşları ile şekillenen bu mezeden tekrar tekrar tabaklarımıza aldık

.- Körili börülce, değişikti ama daha öyle lezzetli öyle şeyler tattımki sonrasında yine de atlamamak gerekir diye düşünüyorum.- Girit ezme (peynir çeşitleri, dövülmüş antepfıstığı ve badem) Beraberinde yudumladığımız Çamlıbağ Cabernet - Sauvignon - Kuntra şarap yanında mükemmel bir uyum sağladı. Bu arada menüdeki lezzetler ile şarap eşleştirmeleri de yapılmış Dai Pera'da.

- Köpoğlu (yoğurt ve domates soslu kızarmış patlıcan), bence yabancı konuklar için ve rakı eşliğinde güzel gider.

- Dai Salata (Dereotlu pesto sos ile) muhteşem bir lezzet yakalamıştı sanıyorum bunu içindeki meyveparçacıklarına borçlu.

Ara sıcaklar servis edilmeye başladığında ortaya gelen muhteşem görüntünün önce ne olduğunu kestiremedik daha sonra,

- Tahin soslu karnabahar olduğunu anladık, aman o nasıl bir  lezzet ! Tahinin karnabahar gibi bir sebzeyi ne hale dönüştürdüğünü tadıp görmek lazım. Sırf onu yemek için bile gidebilirim dai Pera'ya.

- Muska böreği (çedar ve salsa sos eşliğinde)Soslar eşliğinde son derece lezzetliydi. Ve çok sevdiğim ancak allerjik bünyem nedeni ile tadamadığım,

- Kadayıfta karides, hem göze hem de damağa hitap eden cinsten. Mekan sahibi Arzu hanım, karidesi bir de yanında getirdiği sosa batırıp denememizi istiyor, ben ancak sosun tadına bakabildim. Bal, elma sirkesi, soya sos ve kavrulmuş kırmızı acı biberden oluşan sos muhteşemdi eminim karides ile  birlikte tadı iyice patlatıyor.
Ana Yemeklere gelince ;Hep arzu edip te pişiremediğim, her türlüsünü , özellikle kızarma ve çorbasını çok sevdiğim işkembe bu kez farklı, - Nohutlu işkembe, çok çok güzeldi.

- Mürdüm eriği soslu kuzu incik (kurutulmuş domatesli, muskatlı püre ve sotelenmiş sebze ile) Burada eti biraz sert ve tuzlu bulduğumu söylemeden geçemeyeceğim. Ancak Arzu hanım burada da erik sos ile servis ederek muhteşem ikiliyi yakalayıp, yaratmış.

- Fırınlanmış tavuk but bonfile (Keçiboynuzu pekmeziyle marine edilmiş - parmesanlı keşkek eşliğinde) Çok farklı ve lezzetli idi. Baskın parmesan tadı ile keşkek mükemmel ama tuzlucaydı.

Büyük bir heyecan ile beklediğim yemeğin benim için en cazip yanı ve geceyi taçlandıran ikili de sıra. Son derece hafif ve tam bir damak çatlatandı tatlılar.

- Dondurma dolgulu, tahin soslu profiterol
- Kestaneli sufle (dondurma eşliğinde)

Evet bence Dai Pera ismini seçerken son derece bilerek yapmışlar bu seçimi mekan aynen ismi gibi herkesin hoşlanacağı, herkesi yemeğe davet eden bir yer. Yıllardır konukların her türlü damak zevki düşünülmüş ve zaman zaman menü de değişikliklere de gidilmiş. Haftada sonlarında müzik de olan bu çok özel mekanda özellikle hafta sonları için rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederim.

Bu vesile ile bizlere böyle keyifli ve lezzetli bir gece yaşatan, yeni tanışma fırsatı yakaladığım sevgili Zomato ailesine, tüm gece boyunca bizleri yanlız bırakmayarak kıymetli bilgilerle donatan Dilek Girgin hanımefendiye ve mekanın zarif ve eli lezzetli sahibesi Arzu hanıma içten teşekkürlerimle.

Adres:

Tomtom Mah. Yeni Çarşı Caddesi No:54, 34433 İstanbul, Turkey
Tel:+90 212 252 8099

Açık olduğu saatler:
 10:00 am – 12:00 am

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook