Menu

Content

Atelier Real Food / Ritz Carlton

Gerçek ve lezzetli bir  brunch keyfi yaşamak istiyorsanız Taksim'de Ritz Carlton İstanbul bünyesinde yer alan ve adı "Atelier Real Food" olan restoranı mutlaka denemelisiniz. İstanbul’un bu yeni renuve edilen restoranı "Atelier Real Food" adını zanaatkarların üretimlerini gerçekleştirdikleri yerden esinlenerek alan ve ‘gerçek yemek’ tabirini de adıyla birlikte kullanacak kadar iddialı bir mekan. Biz pazar günü Roast-Brunch için gittik.

Daha kapıdan adımımı atar atmaz içimi kaplayan huzuru aydınlık, dekorasyonu, sade ama şık mobilyaları ile  her geleni evinde hissettirecek kadar yakın, ilgili ama laubaliliğe varmayan, ihtiyacınızı sizden önce hissederek çözecek kadar ilgili son derece kibar personeline borçlu olduğumu düşünüyorum.

Bu nefis boğaz manzaralı keyifli mekanda dekorasyondan menüsüne kadar her noktada sadeliği, şıklığı ve lezzeti hissedebiliyorsunuz. Mekanın çağdaş dekorasyonu Portekizli Mimar Patricia Pina tarafından tasarlanmış ve mobilyalar da mekana özel olarak üretilmiş.

Pazar günü brunch 12 - 15  saatleri arasında açık büfe olarak servis veriliyor. Adam başı 110 tl. Çay-kahve vb. soft içecekler buna dahil. İlk bakışta biraz pahalı gibi görünse de bu kaliteye değer diyorum. Zaman zaman da olsa kendimizi özel hissetmek gibisi var mı? Açık büfe olmasına rağmen personelin devamlı ilgisi, ne tip içme suyu istediğimizin sorulmasından, yemek tabaklarının sürekli değiştirilip temiz tabakların önünümüze konması, çay ve kahve servisinin masaya yapılması doğrusu keyfime keyif kattı.

Kibar, sıcak kanlı, yakışıklı ve lezzetli bir eli olan İsviçreli genç Executive Chef Simon Wipf'in hazırlayıp masamıza kadar getirip sunduğu özel ikramlıklardan yumurta ve tatlı tabağı muhteşem ötesi idi, ayrıca buna hoş sohbetini de katarak bize yaşattığı keyif de inanılmazdı.

Her türlü peynir çeşitleri yanında erik peltesi, ceviz, kayısı sunumu ile; Dil söğüş dahil et çeşitleri, tazecik ekmekleri ile kahvaltı çeşitleri yanında bir suşhi köşesi vardı ki tam bir şölendi... Tuzda balık, Duxelle Beef, tencere yemeklerinden patlıcan beğendili et, tane tane düşmüş domatesli bulgur pilavı, barbunyeden taze fasulyeye zeytinyağlı çeşitleri, çeşitli salataları ki içinden, yoğurtlu ıspanak salatası, patlıcan salatası ve sunumu ile de beni benden alan humus gözümün önünden uzun süre gitmeyecek gibi.

Ara sıcak olarak gelen incecik, kıtır kıymalı ve peynirli pidesi çok güzeldi..Muhteşem yemeklerin yanısıra  hem göze hem de damağa hitap eden tiramisu, cheesecake, çeşitli petifürler, meyveli krem Anglezler, meyve çeşitleri gibi asla  tatmadan yapamayacağınız hafif ve leziz tatlılar ile  yanında baklavasından şekerparesine, fırın sütlacına kadar Türk tatlıları ile tatlı büfesi son derece zengindi. Dondurmalardan çileklisi. Ekmeklerden zeytinlisi diyorum da başka bişey diyemiyorum.

Atelier Real Food’ta kullanılan ürünlerin hepsi taze, günlük ve doğal. Roast ve Brunch konseptini biraraya getiren “Sunday Roast” adı verilen bu kaliteli, nezih Pazar günü brunch'ını  eğer sizler de denerseniz eminim tadı damağınızda kalacak!

Köpüklü şarap ikramı ile başlayan keyfimiz kahvelerin en lezzetlisi ile son bulurken Ritz Carlton gibi tüm detaylara dikkat edip kaliteyi sunan bir mekandan başka ne bekleyebilirdim ki diyorum. Tam da olması gerektiği gibi.

Bu zarif jestleri ile ile bizlere bir damak şöleni yaşatan Zomato ailesine, chef Simon Wipt ve Ritz Carlton İstanbul'a sonsuz teşekkürlerimle.

Adres:

Süzer Plaza, Askerocağı Caddesi, No 6
34367, Elmadağ, Şişli

Tel:

90 212 334 44 44

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook