Menu

Content

Moda Saklı Köşk

Gurme blogger toplantıları için bu kez Kadıköy'den kalkan nostaljik Tramvayın güzergâhı üzerinde ki “Moda Saklı Köşk”teydik. Pek çok yaşanmışlığı içinde barındıran bu köşk, bir zamanların görkemli Kadıköy köşklerinden geriye kalan son bir kaç örnekten biri. 1909’dan bugüne varlığını sürdüren mekâna oldukça soğuk bir günde öğle yemeği için geldik.

Ev sahibelerimiz sevgili Zeynep Kakınç ve Selin Tokatlıoğlu ile ekibinin bizleri sıcacık karşılayışları hepimizi bir anda sarmaladı, sadece bedenlerimizi değil ruhlarımızı da ısıttı. Bir blogger toplantısı olduğumuzu unutup kendimizi keyifli bir dost meclisinde bulduk. Zeynep Kakınç, Galata Kiva’nın eski ortağı. Uzun yıllar yemek sektörünün farklı alanlarında çalışmış, araştırmalar yapmış. Yıllar boyunca edindiği birikimini Moda’ya olan sevgisiyle birleştirerek kocaman kırmızı kapılar arkasında gizlenmiş bu mekânı Anadolu yakasının farklı bir lezzet mekanı olarak yeniden yaratmış. Zeynep aynı zamanda Mutfak Dostları Derneği Başkanlığını da sürdürüyor.

Saklı Köşk, lezzet konusunda özgün bir iddiaya sahip. Bir tarafta Anadolu’nun çok kültürlü mutfak geleneği, diğer tarafta dünyadan en seçme lezzetler var. Tüm bu lezzetler başarılı, özel ve özenli bir şekilde harmanlanarak modern sunumlarla damak ve göz zevkine hizmet ediyor. O öğlen bir taraftan lezzetli şaraplarımızı yudumlarken bir taraftan da bizler için büyük bir özen ve dikkatle hazırlanan menüye dikkatle göz attım. Anadolu’dan dünyaya açılan Saklı Köşk mutfağından, hakikisine sadık kalınarak hazırlanan Topik, Çıltik, Kırmızı Mercimek Favası, Zeytinyağlı Barbunya, çok özel Zahter Piyazı, Çerkez Tavuğu gibi mezelerin isimlerini görünce çok sevindim. Muhteşem ara sıcaklar da peşinden gelecekti. Özellikle deniz mahsulleri ile doldurulmuş içli köfte, sıcak domates soslu Arnavut Ciğeri, Bıldırcın yumurtası çılbırı ve mücveri en merak ettiğim lezzetler oldu. Ana yemekte kuzu but ve iç pilav. Ve benim en sevdiğim bölüm tabi ki tatlı kısmı. Özel Saklı Köşk Muhallebisi, Tahinli Çıtır Kabak.

Sevgili takipçilerim, her biri inanılmaz lezzetliydi. Tadıp da hayal kırıklığına uğradığım ya da daha iyisi olurdu diyebileceğim hiçbir yemek yoktu. Yukarıda yazdığım menüdeki Ermeni mezeleri sevgili Selin Tokatlıoğlu tarafından yapılmış. Selin sektöre, yiyecek ve içecek işletmeciliği eğitimi ile atılmış. Eski İstanbul mutfağının baş tacı olan Ermeni mezelerini, 2004 yılında Feriköy'de açtığı, kendi mekanı Hamov’da sunmaya başlamış. Kakınç ve Tokatlıoğlu’nun güçlerini birleştirmeleri Saklı Köşk’ün Anadolu’dan dünyaya açılan zengin lezzet yolculuğuna artık İstanbul Ermenilerinin topik, tarama, dalak dolması gibi vazgeçilmez lezzetlerinin katılmasına yol açmış.

Özetle tekrarlamam gerekirse büyük bir keyif ve hararetli bir sohbet içinde tüm menüyü sizler için sindire sindire tadımlarken  "Muhteşem" kelimesinden başka söyleyecek bir söz bulamadım. İlgi, hijyen, titizlik, sunum, ambiyans her şey burada. Cuma akşamları 45lik dj, Cumartesi geceleri canlı müzik performansı ile köşkte ister arkadaş guruplarınızla, ister başbaşa yemek yiyeceğiniz değişik sayıda misafir ağırlayabilen yemek odaları çok hoşuma gitti. Özel toplantılar, şirket yemekleri, nişan, düğün yemekleri için son derece hoş bir mekan burası. Kalabalık bir ortamda saklı, sakin, huzurlu ve keyifli.
Deneyin sizler de!

Adres: Saklı Köşk
Caferağa Mah. Dr. Esat Işık Caddesi Cem Sokak No6
Kadıköy / İstanbul
Te: 0216 337 6788

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook