Menu

Content

Shangri_La Bosphorus

Hong Kong merkezli ve Asya-Pasifik bölgesinin en önemli otel zinciri olarak kabul edilen Shangri-La’nın hikayesi, 1971 yılında Singapur’da açılan ilk de lüks otel ile başlamış. Shangri-La Hotels and Resorts; Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Endonezya, Fiji, Filipinler, Fransa, Hong Kong, Hindistan, Japonya, Kanada, Malezya, Maldivler, Oman, Singapur, Tayvan, Tayland ve Umman Sultanlığı’nda, Shangri-La, Kerry ve Hotel Jen markaları altında toplam 78 oteli ve 30 binden fazla yatak kapasitesi ile hizmet sunuyor.

Bu huzur ve keyif dolu zamanlar geçirebileceğiniz otel şimdi İstanbul'da. 2013 yılından beri hizmet veriyor.
Daha kapıdan adımınızı atar atmaz sahip olduğu atmosferi ve şaşaası ile beni büyüleyen, SHANGRİ-LA Bosphorous Otelinde meleklerin enstrümanı arpin eşliğinde sunulan beş çaylarının vazgeçilmezi Lobby Lounge da muhtesem çay tadım etkinliğindeydim.

7 farklı kategori altındaki 101 den fazla Çin çayı ve çok özel lezzetlerin yer aldığı çay saati haftanın her günü 14.30 18.30 arasında yapılıyor.  Çin kültürünün farklı bir seramonisi, aynı zamanda görsel bir şovu da olan ve Lobby Lounge’da süren çay servisini ise Çin’in Sichuan bölgesinde altı yaşından itibaren özel eğitim alan Çinli “Kung Fu Tea Master” Chen üstleniyor. Çinli Kung Fu Tea Master Chen'in bizler için yaptığı görsel çay seramonisi muhteşem oldu.

Tüm çaylarını Çin’den getiren ve sunan  Shangri-La Bosphorus İstanbul, sunulan bu eşsiz çayların yanında, pastaları, kurabiyeleri, enfes makaron çeşitleri, çilekli milföyü, çikolatalı enfes kekleri ve diğer sayamadığım lezzet çeşitleri ile LOBBY LOUNGE tam bir damak şölenine davet ediyor sizleri de. Asya kültürünün zarif dokunuşları ve osmanlı konukseverliğini harmanlıyan Shangri-La 'da  arp sanatçılarının performansı eşliğinde gerçekleşen bu keyfi yaşamanızı öneririm. Fiyat 68Tl. Ünlü kokteyl seçenekleri, yerli ve yabancı içki çeşitlerinin yer aldığı ve her Perşembe ve Cuma eşsiz şampanyaların yarı fiyatına tadılabildiği  Le Bar ise keyifli ve özel anlar yaşamak isteyenlerin tercihi olacak.

Bir tarafında Dolmabahçe Sarayı’nın, diğer tarafında tarih kokan İstanbul Deniz Müzesi’nin salındığı Shangri-La Bosphorus, Istanbul, fiziksel olarak suya en yakın otel olarak Tarihi Yarımada’dan Ortaköy’e kadar uzanan eşsiz Boğaz manzarasına ve şehrin en geniş odalarına sahip...Mimarı Charles Robertson'ın özellikle Asya dokusunun yalın ve sofistike çizgilerini modernize ederek yansıttığı, şıklıkla rahatlığı buluşturduğu konfor ve huzurlu bu mekan da özel sanat eserleri sergileniyor. 17’si süit toplam 186 odası, penceresinden baktığınızda,  ayaklar altına uzanan Boğaz, kendinizi gemi güvertesindeymişcesine hissettiriyor.

Her gün tazelenen meyve ikramları, özel kahve makinesi ve misafirlerin ihtiyacı olabilecek her tür teferruat düşünülen odalarda konfor dünyaca ünlü Bulgari marka ürünlerin yer aldığı, yerden ısıtmalı banyolarına kadar taşınmış. Ayrıca her tür ihtiyacın karşılanması için tüm süitlerde 24 saat “butler” servisi de kapıda.

Shangri-La Bosphorus, Istanbul’un yine olağanüstü Boğaz manzarasıyla süslenen restoranı  "IST TOO", başta Japon, Güneydoğu Asya, Akdeniz ve Türk mutfağı olmak üzere Dünya mutfağının seçkin tatlarının yer aldığı menüsü ile lezzet tutkunlarının vazgeçilmezi...Executive Fransız Şefi Cyril Arrouard yönetimindeki IST TOO, 12 metre uzunluğundaki kömür ızgarasında pişirilen enfes yemekleri, Endonezyalı ve Japon şeflerinin Güneydoğu Asya mutfağından sundukları spesiyalleri ve suşi çeşitleriyle  yepyeni bir lezzet kültürü sergiliyor.

Zengin kahvaltı menüsü, akşamları geniş a la carte seçenekleri, her pazar sınırsızca yiyebileceğiniz ıstakozlu brunch konsepti ile gastronomik bir yolculuğa çıkmamak mümkün değil. Çin ve Kanton mutfağının en güzel ve iddialı örneklerinin sunulduğu Shang Palace özel menüsünün yanı sıra farklı sunumları, eğlenceli performansları ve şık ambiyansı ile Asya Mutfağını sevenlere unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

Özellikle Çinli Executive Şef Tony Sum’ın davetkâr sunumuyla renklenen menünün öne çıkan yemekleri arasında Çin’den sadece bu amaç için getirilen “ördek fırınları”nda özel olarak hazırlanan ve Fransa’dan getirilen “Pekin Ördeği” ve her öğlen sınırsız yenebilinen Çin mantısı “Dim Sum” çeşitleri de var.

Shangri-La Hotels and Resorts’un kendi markası olan CHI, The Spa ile konuklarını yepyeni bir bakım ritüeliyle tanışıyor.  CHI, The Spa, yalnızca Uzakdoğu masajlarının iyileştirici etkisi ile sunduğu bakım ve uygulamalarla değil ambiyansıyla da fark yaratıyor. Türkiye’nin her bölgesinden gelen yerel ürünlerin de kullanıldığı özel bakımlar yüzde yüz doğal ve organik...

Isıtmalı kapalı yüzme havuzu ve sağlık kulübününde yer aldığı CHİ son  teknoloji ile geliştirilen aletlerle donatılmış CHI, The Spa’nı kapısı, uzman ekibi ile sadece otel misafirlerine değil kendini şımartmak, günün yorgunluğundan ve stresinden arınmak isteyen herkese açık.         

Sosyal etkinlik ve davetlerin yanı sıra her etkinliğin yapabileceği bin kişi kapasiteli görkemli balo salonu,  Üstün teknoloji ile donatılmış farklı kapasitelerdeki 11 toplantı odası, cam tavanlı atrium yapıdaki fuaye alanı ile iş dünyasına da hitap eden Shangri-La Bosphorus, Istanbul, iş toplantıları ve tüm sosyal organizasyonlar için ideal bir buluşma noktası haline gelmiş, bir vazgeçilmez olmuş.

Adres:

Sinanpasa Mah, Hayrettin Iskelesi Sok, No.1, Besiktas, Istanbul, 34353, Turkey

Telefon

:(90 212) 275 8888

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook