Menu

Content

Dr. Oetker Bisküvili Puding

Sevgili Dostlarım,
 
Ben bir süredir emeklilik yaşayan bir anne ve anneanneyim. Uzun yıllar çalışan bir anneydim. Öğrencilerime ve çocuklarıma hep özenle, olabildiği kadar yetmeye çalıştım. Hiçbir zaman kolay olmadı. Her zaman yetişmem gereken bir yer, yapılacak işler vardı. Bütün o koşturmacaların arasında mutfak her zaman benim için keyifli bir uğraş oldu. Aileme, arkadaşlarıma, misafirlerime lezzetli ve keyifli sofralar hazırlamak beni hep çok mutlu etti. Ama dedim ya yapılacak çok iş vardı ve zaman hep kısıtlıydı.
 
Öyle şipşak işimizi kolaylaştıran mutfak aletleri filan yoktu. Badem un haline getirilecekse elle çevirdiğimiz öğütücüleri kullanıyorduk. Sarımsak ezilecekse havanı önümüze, tokmağı elimize almak zorundaydık. Rus salatasına mayonezi yapmak için zeytinyağı ve yumurta sarısını çatalla çırpıyorduk. Sonra yavaş yavaş makineler girmeye başladı hayatımıza. Mutfak robotu, mikserler, blenderlar, katı meyve sıkacakları, aklınıza ne gelirse... Şimdi mutfakta neler kullanıyorsanız bir bir hayatı kolaylaştırmaya başladılar. Sadece yemek hazırlama değil, pişirme süresi de kısaldı.
 
Mutfak aletlerinin yanında hayatımıza hazır yiyecekler girdi. İşler biraz daha kolaylaştı. Artık “hiç anlamam, pek beceremem, vallahi vaktim yok” diyenler için bile müthiş kolaylıklar var. Tüm bahaneler rafa kalktı. Üstelik bu ürünler sadece zamandan kazandırmıyor ya da işleri kolaylaştırmakla kalmıyor, bir de üzerine çok lezzetli. Dr. Oetker de bu kolaylıkları, lezzetleri mutfağımıza taşıyan bir marka.
 
Bugün sizlerle paylaşacağım ürünü ise hafif ama lezzetli tatlılar peşinde olanlar için bulunmaz bir nimet. Bu tat bize hiç de yabancı değil aslında. Evlerimizde sık sık yapılan muhallebi ve pudingden bahsediyorum. Eskiden temel bir muhallebi tarifinin içine bazen kakao, bazen mevsimine göre meyve bazen de bisküvi ekleyerek çeşitlendirip, misafirlere her geldiklerinde farklı bir tatlı sunmuş olurduk.
 
Dr Oetker’in Bisküvili Puding’i sütlü tatlı tercih edenlerin sık başvurdukları bir çeşit olan pudingi leziz bisküvilerle buluşturuyor. Üstelik bisküvileri zamanında bizim yaptığımız gibi elde ya da havanda ufalamanıza gerek yok, hazır ufalanmış olarak çıkıyor paketten. Tek yapmanız gereken pudingi süt ve yumurtayla birleştirmek. Sonrası hayal gücünüze kalmış. İster meyve, ister çikolata parçalarıyla vazgeçemeyeceğiniz tatlılar yaratmak elinizde. Deneyin, seveceksiniz!
 

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook