Menu

Content

P.F.Chang's den Özel Davet Var!

Yazıma öncelikle son derece nezih ve samimi bir etkinlik olduğunu söyleyerek başlamak isterim.
Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi her gidişimde daha kapıdan içeri girerken kapısındaki dev atları, görkemli havası ve şık duruşuyla kendimi 'Gülliverin  Gezi'leri'ndeki yeni bir serüvene hazırlıyor gibi hissederim. Her gidiş yeni bir deneyim.

Bu kez de bu Asya Lokantasının imparatoru ile tanışmaya ve hep birlikte hep özlemini çektiğimiz, nefis suşhi'lerini denemeye gittik. Asya  mutfağının en güzel çeşitlerini içeren menülerinde başlangıçlardan ana yemeklere, noodle  ve pilavlardan vejetaryen yemeklerine, tatlılarına kadar pek çok çeşit var burada. Tüm tavuk, ördek, kuzu, dana ve deniz mahsullerinin oluşturduğu geniş bir ana yemek seçenekleri var P.F.Chang's de .Hepsi de çok iştah açıcı ve birbirinden iddialı. Neden mi? işte onu da anlatacağım sizlere.

Yemek öncesi barda diğer davetli arkadaşlar ile birlikte sohbet ederken, nefis atıştırmalıklarını ve değişik kokteyl ikramlarını da bir daha kez denedik. Yemek için salona girdiğimizde bir uçtan bir uca uzanan nefis bir sofra etrafında son derece nazik, sevecen ve samimi bulduğum esas mesleğinin ressam'lık olduğunu söyleyen Philip Chiang ile tanıştık. Ressam olarak para kazanamayan Chiang esas mesleğini, çok meşhur bir aşçı olan annesinin tecrübeleri ile birleştirerek yemeklerine hem görünüm hem de tat olarak yeni bir boyut getirmiş. Şık, sade ve lezzetli. Hem göze hem de mideye hitap ediyor. İşte yemeklerinin neden iştah açıcı ve şık olduğunun sırrı  da burada.

Davet esnasında  her bir yeni tadım ile birlikte açıklamaları Philip'in kendi ağzından dinledik. Bu olaya büyük bir hoşluk kattı. Klasik Edamame ile başlayan tadım da diğer çeşitleri orange ginger edamame ve spicy edamame de benden tam not aldı.

Değişik soslar eşliğinde servis edilen Somon, levrek, ton balığı Sashimi'leri muhteşemdi, sevmeyeni bile baştan çıkarabileceğini söyleyebilirim. Mekanın yıldızı diyebileceğim Dynamite Shrimp sushi ile birleşerek yeni bir yolculuğa başlamıştı. Rainbow, dragon ve dynamite shrimp benim de favorilerim arasında. Sushi menüsü şimdilik sadece Türkiye ve meksika menülerinde yer alıyormuş.

Yanında çilek ve ahududu sos yatağı içinde sunulan 6 katlı yoğun çikolatalı kek "Great Wall of Chocolate" hem görüntüsü hem de lezzeti ile sofraya ayrı bir renk getirdi. Ben tatlı seçimimi bu kez yanında dondurma ile sunulan yufkaya sarılarak kızartılmış muzlar, Banana Spring Rolls' ile yaptım. Tek kelimeyle hafif ve enfesti.

Bol sohbetli, fotograf çekimli, sorulu cevaplı harika bir etkinliği kahve ikramı ile sonlandırırken sevgili Philip Chiang ve P.F. Chang restoranları ailesine bu nazik davetleri ve sürpriz jestleri için tekrar teşekkür ediyorum.

Sevgilerimle!

 

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook