Menu

Content

Tadı Dudağımda Kalan Amerikan Dakota Ayçekirdeği

Promedia Halkla İlişkiler Ajansından Hatice Öksüz tarafından davet edildiğim "Dakota ayçekirdeğini çıtlayarak “Yaza Merhaba” konseptli bloggerlara özel etkinlik 13 Mayıs 2015 tarihinde Şişli Radisson Blu Hotel’de gerçekleşti.

World Master Chef Sertifikası bulunan ilk Türk şef olan Fikret Özdemir'in ayçekirdeği ile yarattığı nefis atıştırmalık tariflerini tadarak başladığımız etkinlik daha sonra ayçekirdeğinin  yapılan araştırmalar sonucunda sağlığımıza ilgili önemli katkılarının anlatıldığı bir slidelı brifing ile devam etti.

Ardından Chef Fikret Özdemir ile birlikte mutfakta yapılan workshop ve yine Chefin hazırladığı nefis bir öğle yemeği ile sonlanan etkinlik son derece faydalı, samimi ve keyifli geçti. Asla bir kase ile yetinemediğimiz, bir  kez ağzımızı sürmeye görelim vazgeçmenin hiç de kolay olmadığı ay çekirdeğinin saymakla bitmeyen ne kadar çok faydası olduğunu bilmem biliyor muydunuz? Tadı dudağımızda kalan kimilerinin dedikodu'dan da beter dediği ayçekirdeği hepimizce bilindiği gibi aslında çok  uygun fiyatlı mükemmel bir besin kaynağı.

Bu etkinlikte daha neler mi öğrendik biz?

Ayçekirdeğinde "iyi yağlar, antioksidanlar ve minerallerin bulunduğunu.

Kalp hastalıkları ve kanser gibi kronik hastalıkların önlenmesinde yardımcı olan süper gıda olarak değerlendirilldiğini.

E vitamini içeriği açısından en iyi az işlenmiş, katkısız besin kaynağı olduğunu ve  bir antioksidan olan E vitamininin zararlı serbest radikalleri ezerek hücre zarlarını koruduğunu.

Ayçekirdeğinin  protein açısından zengin ve doğal olarak düşük karbonhidrat içeriğine sahip, sağlıklı doymamış yağ ve lif sağladığını. 28 gr ayçekirdeğinin  4 gr karbonhidrat içerdiğini ki bunun 2 gr'ının da lifli kısmı olduğu.

Ayçekirdeğinin  tahıllı ekmekler, salatalar, yulaf ezmesi ya da karışık çereze eklendiğinde  diğer lifli besin kaynakların  aromasını da arttırarak gevreklik kazandırdığını.

Ayçekirdeğinin  magnezyum ve selenyum gibi besin maddeleri açısından da zengin olduğunu.

Hamilelerde bebek gelişimini güvence altına almayı sağlayan folik asit açısından kuruyemişler arasında en yüksek içeriğe sahip olduğunu.

Ciltteki yaşlanmanın sorumlusu olan serbest radikallerle savaştığı için cilt için de yararlı olduğunu.

Tüm bu bilgilerin ardından neler mi tattık?

Şef Fikret Özdemir'in bizler için hazırladığı Ayçekirdekli ürünler içinde "Ayçekirdekli siyah ve beyaz çikolata" muhteşemdi. Bunun dışında;

Ayçekirdekli tart,

Ayçekirdekli tuzlu kurabiye çeşitleri,

Tropikal Meyve Soslu Dakota Ayçekirdekli Salata,

Ayçekirdek kırıntıları ile gratine olmuş ballı keçi peynir ve Akdeniz yeşillikleri turunçgiller
 
Mantarlı ve ıspanaklı krep bohçası Ayçekirdekli sos ile
 
Antrikot  Baby Fırın Patates Ayçekirdekli Izgara Sebzeler Nar Ekşili Sos İle
 
Ay Çekirdekli Yoğurtlu Muhallebi, Ay Çekirdekli Şam Bali Tatlı
 
Ayçekirdeği ile hazırlanan tüm bu liste hepimizin çok hoşuna giden, çok lezzetli bir menü oluşturmuştu. Keyifle yenen öğle yemeğinin ardından evlerimize dönerken hem bilgilerimiz tazelemenin hem de yenilerini öğrenmenin keyfi içinde güzel bir etkinliğe daha veda ettik. Bu vesile ile etkinlikte emeği geçen tüm arkadaşlara başta Promedia, Sunflower Association, Radisson Blu Hotel Şişli , Şef Fikret Özdemir ve tadı damağımda kalan Dakota Ayçekirdeğine teşekkürlerimle.
 
  
 


  
  
  
 
 
   

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook