Menu

Content

Ouzo Roof Restoranda Brunch Keyfi

Sevgili dostlar, 08 Kasım’da yemek ve mekân bloggerı arkadaşlarımızla birlikte bir brunch menüsünün tadımı ve tanıtılması çerçevesinde yine bir Özlem Mekik Organizasyonundaydık. Bu kez mekânımız Ouzo Roof Restoran. Burası İstanbul´un Asya yakasında bulunan, beş yıldızlı Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’in terasında yer alıyor. Adını Yunanistan’ın geleneksel içeceği uzo (Ouzo)dan alan bu muhteşem manzaralı restoran 2014 yılından beri hizmet veriyor.

İngilizce "Breakfast ve lunch" kelimelerinden türetilen, kahvaltının geç saatlerde edilmesinin yanı sıra, menüye öğle yemeğine ait yiyeceklerinde katılmasıyla ortaya çıkan ara öğün olan Brunch yurdumuzda da hafta sonlarında özellikle küçük çocuklu ailelerin, gençlerin, çalışan kesimin ve galiba aslında herkesin gözbebeği haline geldi. Ouzo Roof Restoran’ın Pazar sabahları gerçekleştirilen brunch menüsünün tadımı için 11.00’e doğru mekâna ulaştığımızda hem manzara hem de hazırlanmış olan büfeler bizi bizden aldı. Muhteşem Kalmış Marina manzarası ve envai çeşit yiyecekten hazırlanan brunch menüsü gerçekten dudak ısırtan cinstendi.

Tam 300 çeşit yiyecek arasında nasıl seçim yapacağımı bilemedim. Hepsinden tatmam imkânsızdı ama tabii ki lezzet düşkünü “her açık büfe” mağduru gibi kendime oldukça yüklendim. Sonuç tıka basa dolu olmaktan çatlamak üzere olan bir mide ve ertesi gün tartıya çıkınca yaşanacak vicdan azabı. Yine de böyle zengin lezzetler için arada sırada bunları göze almaya değiyor.

Doğal kahvaltılık ürünlerden oluşan bu zengin menüde neler mi var? Kahvaltılık olarak özel peynirler, zeytinler, kaymak ve bal ikilisi, geleneksel yöntemlerle hazırlanan doğal reçeller, ekşi mayadan gözlemeci teyzenin yaptığı taze taze gözlemeler. Şarküteri büfesi, pastırma, sucuk, tavuk, hindi et salam çeşitleri, jambon, çeşitli turşu ve salatalar, ekmek çeşitleri, börekler, açma, poğaça ve kekler...

Biraz daha yemeklik kısma gelirsek zeytinyağlı yemek çeşitleri, mezeler, arzu edilen soslarla ikram edilen, hemen gözünüzün önünde taze taze üretilen makarnalar, çeşitli ızgaralar, sucuk, rosto, köfte, patates, tavuk, pilav gibi her damak zevkine hitap edecek çeşitler var.

Sucuklu yumurta, menemen damak tadınıza göre hazırlanıyor. Eğer canınız omlet çekerse o zaman masalardaki formu doldurup garsona veriyorsunuz ve omletiniz tercihinize göre hazırlanıp size sunuluyor. Ve inanılmaz meyveler, tatlılar, pastalar ile taze sıkma portakal suyu, çay ve kahve gibi içecekleri de atlamamak lazım.

Bu arada çocuklar için de özel bir büfe var. Çikolatadan, elma şekerine, pamuk şekere kadar çocuklara ve içindeki çocuğu unutmayanlara hoş gelecek, baştan çıkartıcı seçenekler var burada. Hem göze hem de mideye hitap eden bu menünün fiyatı kdv’si içinde 90tl olarak söylendi bizlere. İlk etapta fiyat fazla gibi görünse de 11.00’de başlayıp 15.00’te biten süre zarfında tüketilecek kaliteli yiyeceklerin lezzeti ve bunların sunumlarını göz önüne aldığınızda bizler o fiyata "değer" dedik.

Ouzo Roof Restorana gelen misafirlere Milli Şef Mehmet Yalçınkaya önderliğindeki mutfak ekibinin hazırladığı bu lezzetler sanırım pek çok konuşulacak. İşte böyle bir pazar sabahı sizler de kendinize brunch için bir hoşluk yapmak isterseniz, adres Ouzo Roof restorandır derim.

Adres: Ouzo Roof Restaurant : Fener Kalamış Caddesi No 38, 34726 Kalamış, Istanbul,

Tel:0216 400 0030

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook