Menu

Content

Cookplus İle Eğlenceli Mutfaklar

Bir Karaca kuruluşu olan Cookplus'un sosyal medya uzmanı sevgili Ayşenur Kıvılcımın "Cookplus İle Eğlenceli Mutfaklar" etkinliğinin misafiriydim geçen hafta. Aslında mutfak ürünlerinin satıldığı bir e-ticaret sitesi olan Cookplus bir taraftan da farklı alanlarda kendini geliştirmeyi hedefliyor. İşte Cookplus'ın bu kendini geliştirme projelerinden biri olan ve Balat’ta yeni açılan Cooklife Cafe'yi biz bloggerlara tanıtmak amacı ile bu davet verildi.

Davetin yapılacağı mekânın Balat’ta olması beni heyecanlandırdı doğrusu. İstanbul'un en eski semtlerinden biri olan ve uzun süre bir Yahudi Mahallesi olarak varlığını sürdüren Balat uzun zamandır gözümde tütüyordu açıkçası. Hatırladığım kadarı ile çoğu bakımsız cumbalı ahşap evleri, çıfıt çarşısı adı verilen Balat Çarşısını görmeyeli uzun zaman olmuştu. Balat özlemimi geçen sezonun en çok izlenen ve konuşulan dizilerinden “Öyle Bir Geçer Zaman ki” daha da pekiştirmişti. Konusu, oyuncuları bir yana ben bu diziyi biraz da dizinin seti olan ve çekimlerin büyük bir bölümünün yapıldığı Balat’ı görmek için de izliyordum.

Arabayla verilen adrese doğru ilerlerken sanki başka bir dönemde, başka bir yerdeyiz diye düşündüm. Daveti öğrendiğimden beri gideceğimiz mekânın mutlaka eski, içinde kim bilir ne hikâyeler, ne zengin anılar barındıran küçük apartmanlardan biri olarak hayal etmiştim. Son dönemlerde yapılan restorasyon çalışmaları ile Balat bir yemek ve sanat merkezine dönüşmüş ve Cooklife Cafe de aynen hayal ettiğim gibi bu binalardan birinde yer alıyordu.

Çok sıcak bir şekilde karşılandığımız kafe'de çok keyifli saatler geçirdik. Lezzetli yiyecek ve muhteşem kahvelerinden tattık, resimler çektik. Cookplus’ın Türkiye’nin en beğenilen yemek tariflerini bulabileceğiniz "Harikalar Mutfağı" sayfasındaki yemek tariflerini konuştuk. Yeni çıkardıkları ve ilerde satışa da sunulacak olan yemek, insan ve yaşam biçimi ağırlıklı "Cooklife Dergisi" ile ilgili fikir alışverişleri yaptık. Daha önce de belirttiğim gibi Cookplus bir e-ticaret sitesi. Bu sitede Emsan, Karaca, Karaca Home ve Cookplus markalı ürünlerin yanı sıra Tefal, Philips gibi büyük markaların elektrikli ürünlerine rahatlıkla ulaşılabiliniyor. Yemek takımlarından pişirme gereçlerine, sofra aksesuarlarından gıda hazırlama ürünlerine birçok mutfak malzemesinin yanı sıra bir de Eğlenceli Mutfak Ürünleri var. Benim gibi cıvıl cıvıl torunları olan ve içindeki çocuğu unutmayanlar için Cookplus markalı Retro Mısır Patlatma, Pamuk Şeker, Waffle Tost Makineleri, Retro Çikolata Şelalesi gibi ürünler son derece baştan çıkarıcı.

Mutluluk Mutfakta Başlar diyen Cookplus bir de sürpriz yaptı ve etkinlik sonunda kura usulü ile her birimize birbirinden eğlenceli bu ürünlerden hediye etti.  Benim payıma Cookplus Pamuk Şeker Makinesi düştü. Hafta sonunu iple çektik ve torunlarımla mutfağımıza girip bu güzel ürünle pamuk şeker yaptık. Hem eğlendik hem de keyiflendik.

Bu keyifli gün ve gerçekten eğlenceli hediye için çok teşekkürler Cookplus Ailesi!

 

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook