Menu

Content

Porland ile Porselen Diyarına Yolculuk

Bazen blog yazmaya başladığım günden bu yana tanıdığım insanları, öğrendiğim şaşırtıcı ve ilham verici hikâyeleri, parçası olduğum anıları düşünüp ne kadar şanslı olduğuma şükrediyorum. Bunları elimden geldiği kadar sizlerle de paylaşmaya çalışıyorum. Çünkü bazen bir hikaye, bir anı, bir cümle, bir görüş birilerini motive edebiliyor, belki güç veriyor, belki bir çıkış kapısı gösteriyor ya da vazgeçmemeyi hatırlatıyor. Umutlarımızın camdan olduğu, çabucak kırıldığı bu günlerde sizinle yine bir başarı hikâyesi paylaşacağım.   

Sevgili arkadaşım Selma Mollaoğlu aracılığıyla katıldığım “Porland 5 Çayı” organizasyonunu sizlerle paylaşacağım bugün. “Mutlu evler mutlu insanlar” sloganı ile her yıl milyonlarca sofrada zevk ve zarafet ile sergilenen Türk Porselen sektörünün öncü markalarından Porland'ın Viaport’taki mağazasına davetliydik. Bu etkinlikte Porland'ın biz bloggerler için yeni ürünleriyle hazırladığı yeni yıl temalı şık sofrasında, yan flüt ve akordeon sanatçılarının dinletisi eşliğinde çaylarımızı içip, bizler için hazırlanmış lezzetli yiyecekleri tadarken Porland'ın doğuşu, gelişmesi marka olması ve bu güne gelmesi ile 2017 koleksiyonu hakkında keyifli bilgiler aldık.  

Düşünün; 1976 yılında Siirt’te bir İngilizce öğretmenisiniz ve bir zücaciye mağazası açıyorsunuz. Kim derdi ki bu küçük mağaza bugün 300 bin metrekare açık ve 70 bin metrekare kapalı alana sahip, yılda yaklaşık 70 milyon adet üretim yapan, bu üretimin %65’ini 30’dan fazlaya ihraç eden bir tesisin temeli olacak? Ben demezdim. Ama işte yukarıda bahsettiğim hikâyelerden birini daha dinliyorum. Azim, inanmak, çalışmak ve neticesinde böylesine büyük bir başarı.

Üstelik Porland sadece porselen demek de değil artık. Porselen üretiminin yanı sıra portföyündeki diğer markaları; çelik ürünlerde Festino, cam ürünlerde Fiamma ve tekstil ürünler ile mutfak araç gereçlerinde Porland Style mutfak dediğinizde aklınıza gelebilecek her şeyi sizlere sunuyor.

Porland Kurumsal İletişim Yöneticisi Esen Karatekin marka hikâyesini anlatırken, Designer İlksen Şenol 2017 masa üstü trendleri ve Porlandın yeni sezon koleksiyonları hakkında bilgi verdi. Birbirinden güzel ve çeşitli ürün yelpazesi bulunan ve modayı yakından takip eden Porland’ın 2017 de ki sürprizi  sanırım göz alıcı desen ve renklerle karşımıza çıkması olacak.  

Ürün Müdürü Aylin Çoruh Porland’ın ev araç gereçleri ile tekstil ürünleri markası "Porland Style" ve her geçen gün zenginleşen ürün kategorilerini anlattı. Bu etkinlikte aynı zamanda Viaport’taki 3 bin metrekare alanda kurulu ev ve mutfak için tekstilden çatal bıçak takımına ve hatta düdüklü tencereye kadar her şeyin olduğu sektörünün en büyük mağazasını da  birlikte gezme fırsatını bulduk.  

Görsel Projeler ekibi tarafından yapılan dekorasyon ve sunum hazırlığı ardından,  Onur Güney ve İlkay Aydoğdu’nun uygulamalı olarak anlattıkları "yılbaşı sofralarına ilişkin pratik bilgiler" ve "Porland Fabrika konseptine ilişkin mimari ve dekorasyon ayrıntıları" hakkında da bilgi edindik.  Hepimizin bildiği ama belki de gözden kaçırdığımız küçük bir ayrıntıdan da bahsetmeden geçemeyeceğim.

Bilmem hiç gözünüze çarptı mı? Porland'ın “P” harfinin simgesi zarif bir balerin. Zarafet, estetik, disiplin ve  özveriyi temsil eden bu figür, porselenin tıpkı bir bale gösterisi gibi uzun ve zorlu bir üretim sürecinden geçerek sofralarımızda zevkle ve ihtişamla sergilenmesini gösteriyormuş. Sanırım aynı zamanda böyle bir başarı için gerekli olan disiplin ve özveriyi de simgeliyor.  

Soğuk bir Aralık gününde sıcacık alaka ve misafirperverlikleri ile içimizi ısıtan, bizi evimizde hissettiren, etkinlikte emeği geçen tüm Porland Kurumsal Ailesine çok teşekkür ederim. Nazik jestleri Porland hediye paketleri ile de mutfaklarımız şenlendi.

Başka hikâyelerde tekrar birlikte olmak üzere…

 

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook