Menu

Content

Mama Shelter / Istanbul

Bana "Mama's Swing Brunch" daveti gelene kadar "Mama Shelter" adını duymamıştım desem belki de inanmayacaksınız!  Aslında bir Fransız bir otel zinciri Mama Shelter. 2013 yılı Mart ayında Beyoğlu'nda renuve edilmiş tarihi bir binada (Demirören AVM) bu zincirin ilk uluslararası halkası olarak açılmış. Ve biz yemek bloggerları ilk defa gerçekleşecek olan  "Mama's Swing Brunch" için erkenden oradaydık hafta sonunda.

Üst kata asansörle çıktıktan sonra daha kapıdan girer girmez müthiş güzel, renkli, cıvıl cıvıl dekorasyonun Paristeki orginal otelin dekorasyonunun aynısı olduğunu öğreniyoruz. Farklı bir oturma düzeni ve çok şık açık büfenin ayrı ayrı oluşturulan bölümleri herkesin kahvaltısını rahatlıkla alabileceği ve oturabileceği gibi düzenlenmiş. Mesafeli ve dingin.

Tebeşir ile tavana yazılmış yazıları, benim kağıt fener sanıpta çocuk can simitleri olduğunu sonradan anladığım içinden  led ışık geçirilmiş çok şık ışıklandırmasıi le Mama çok farklı bir konsepte  sahip. Açık Büfede ilk gözüme çarpan yine renklilik oldu. Aynen tavandaki süsler gibi cıvıl cıvıl hazırlanmıştı herşey. Taze, lezzetli renkli.

Salatalar, mezeler, kahvaltılıklar, şekerlemeler, tatlılar, pastalar, yemişler, sıcak büfesi, ve olağanüstü ekmekleri,  çeşitli kurabiyeler, poğaça, simit ve pancakeler. Çay ve kahveler mutfağın önünde tezgah üzerine sıralanmış termoslardan tarafımızdan alınıyordu. Bu arada kahvaltısını biraz kısır bulduğumu söylemeden geçemeyeceğim. Daha zengin olabilirdi, peynir ve et ürünlerine yani şarküteriye biraz daha ağırlık verebilirlerdi diyorum. Bir Fransız gibi düşünemediğim için olsa gerek!

Aslında burası yemek ve eğlencenin elele gittiği cıvıl cıvıl, renk, müzik, dans, kahkaha ve neşenin hakim olduğu bir mekan. Neler var neler, bol bol eğlence, çok güzel bir caz müziği, keyifle dans eden 1920lerden fırlamış dansçılar, hatta langırt masası bile var. Yani canlı Swing müziği dinleyip, dans edenleri izleyebilir ve hatta siz de piste fırlayıp dans edebilirsiniz burada. Eğer eğlenceli ve rahat bir mekan arayışı içindeyseniz Mama Shelter diyorum!

Fiyata gelince bu kahvaltı, 89 tl , diğer bazı otel kahvaltıları ile kıyaslarsak bana pahalı geldi. Yani çoluk çocuk 4 kişilik bir ailenin yol masrafını da içine katarsak neredeyse 500 Tlyi bulabilecek bir rakkamı sadece müzikli bir brunch için verebileceğini, vereceğini sanmıyorum. Öyleyse belli bir kesime hitap edecek demektir.

Mama Shelter'da Swing müzik ve brunch birleştirilerek bir farklılık yaratılmış. Sahnede canlı performansı izlerken 1920'lerin hareketli parçaları ile dans eden, oradan oraya savrulan dansçıları görünce belki sizlerde birden kendinizi pistte bulabilirsiniz.

Adres: Mama Shelter, Istiklal Caddesi
Mehmet Akif Ersoy Mh., Ş. Hüseyin Ay Sk No:50, 34421 Istanbul, Turkey

Phone:+90 212 252 0100

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook