Menu

Content

Carluccio's Akasya

Carluccio's a olan aşkım Antonio Carluccio ile tanışma fırsatını bulduğum bir blogger etkinliği sırasında anılarını kendi ağzından dinledikten sonra daha da arttı. Nişantaşı Carluccio'da ki açılış partisinde tanışma fırsatını bulduğumuz sempatik İtalyan şef, ertesi gün bizlerle Çiftehavuzlar Carluccio's da sohbetteydi.

İtalyanın Amalfi sahilinde doğan, annesinin muhteşem aşçılığından etkilenen, 21 yaşında Viyanaya giden, Almanya'da şarap tüccarlığı yapan, 1975 yılında Londra'ya taşınan, 8 yıl sonra BBC'de program yapan, 13 kitap yazan, gurme dükkanı açan, TV programları ve restoranları birçok ülkede popüler olan A. Carluccio ile yemek ve yaşam odaklı herşeyi konuşmuştuk.

İlk  olarak Eylül 2012'de  Kanyon AVM'de  hizmete giren Carluccio's un Türkiye'deki diğer (Akasya , Kanyon , Çiftehavuzlar (Bağdat Caddesi), Göktürk ve Nişantaşı) gibi restoranları da çok popüler. Sohbet sırasında İstanbul'un büyüsünü yakaladıkları halde gayelerinin "yüksek kaliteli otantik Italian yemeğini uygun fiyatlarla sunup, müşterilerine samimi ama mükemmel bir servis vermek istedikleri" olduğunu da belirtmişti. Birlikte yaptığımız Gnocchi seansını unutmam mümkün değil.


Bugün Akasya AVM'de alış verişimni bitirdikten sonra ayaklarım beni Carluccio'sa doğru doğru götürdü tabi ki. Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği servisleri gün boyu devam eden bu sade ve şık mekanda lezzetli İtalyan yemeklerini tadarak yanında şarabınızı yudumlarken tüm yorgunluklarınızın sona erdiğini hissediyorsunuz.

Eğer kısa bir atıştırmalık isterseniz o da mümkün. Muhteşem mantar çorbası, bruschetta, köfteli makarna ve frambuazlı panna cotta'sı sadece muhteşem yemeklerinden bazıları. Lezzetli mi lezzetli. Ne olursa olsun yemek deyince İtalyan'dan şaşmayın diyorum, İtalyan deyince de hangi şube olursa olsun Carluccio's diyorum.

Acıbadem Mah. Çeçen Sok. No:25 - 340 Üsküdar/İstanbul /

Tel: +90 2162902403

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook