Menu

Content

Karaarslan Et Ve Steak House

Hep derim ya Bodrum'da her köşeden yeni bir mekan sürprizi çıkar. Bu yaz Bodrumdaki et lokantalarına  bir yenisi daha eklendi. Yeni mekânların ardı ardına açıldığı ve popülaritesi çokca artan Yalıkavakta bu kez.

Özel bir lezzet durağı Karaarslan Et ve Steak House. Henüz çok yeni. 16 Nisan 2017 büyük bir  heyecan, çalışma isteği ve özenle açılmış. Geçtiğimiz yıllarda Yalıkavak'a yeni bir soluk getiren Karaarslan ailesinin müthiş kasap dükkanlarının hemen yanıbaşında. Yer olarak çok cazip olmasada lezzetleri ile yolunuzu değiştirmeye değecek gibi görünüyor. Okul karşısı olduğu için içki ruhsatları yok. Ama etlerin tadından geçilmiyor.

1945 yılında, dedeleri Ziya Karaarslan tarafından Sakarya Adapazarı’nda açılan kasap dükkanları ile başlıyan serüvenlerini 3 kuşaktır İstanbul da; Gaziosmanpaşa ve Üsküdar ile ve şimdi de Bodrum Yalıkavak'ta sürdürüyorlar. İstanbul’un birçok kasap ve restoranlarına perakende ve toptan hizmeti de vermekteler.

Geçenlerde bir akşam yemeği için biz de oradaydık. Yalıkavakta hemen merkezde Şeyhülislam Ömer Lütfi caddesinde özenli bir hizmet anlayışı ile yola çıkan Aral Karaarslan ve ekibi müşterilerini yalın ama çok şık dekore ettikleri ahşap ağırlıklı mekanlarında  sıcak bir ilgi ile karşılıyor. Çok zengin menülerinde başlangıçlar, salatalar, burgerler, köfte ve kebaplar, ızgaralar var. Tabi içecek ve tatlılar da. Çok methini duyduğum bu mekanda et çeşitlerine bir göz attım ve ne seçipte yiyeceğime hemen karar veremedim. Hepsinin görüntüsü çok iştah açıcı idi. Sonunda hepsinden biraz dedim ama hepsini tatmak imkanı yoktu tabi. Tahta tepsi/tabaklar üzerinde servis edilen köftesi, beytisi, şaşlığı ki - karamelize soğan ile servis ediliyor, yumuşacık ve çok lezzetliydi.

Etlerin tümü hem görüntü hem de lezzet olarak çok başarılıydı... Şefin ellerine sağlık. Bu arada servis yaparken üzerlerine giydikleri kırmızı deriden tek omuzlu önlüklerini görmeniz lazım diyorum. İçecekler arasında Şıra ve Şalgam müthiş lezzetli, Şıra sevmeyen ben bile bayılarak içtim. Adanadan getiriyorlarmış. Baklava ve Katmer tatlıları ise unutulacak lezzetler değil. Bir de İstanbuldan gelen üzüm ve cevizli ekmekleri var, eve giderken yanımda götürdüm desem lezzetini takdir edersiniz herhalde.

Fiyatlara gelince; Başlangıçlar 8-30 t, salatalar 10-35 t, köfte ve kebaplar 20, ızgaralar 40-75 t, sosis 27-30t arasında değişiyor.

Damak bu yanılmaz, böyle bir lezzeti asla unutmaz...Yine ilk fırsatta gidilecek. Karaarslan  Et ve Steak House da Yalıkavak'ta uygun fiyat, kalite ve servisi ile et severlerin unutulmazı olacak fazla söze gerek yok sanki.

Adres:

Yalıkavak, Şeyhülislam Ömer Lütfi Caddesi NO:17/A1

Tel:

0252 385 3591

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook