Menu

Content

Tavsiye Evi'nden Salat Yağı Geçti

Her zaman beklediğim dolmuş durağının tam karşısındaki apt 3 cü katında dikkatimi çeken şirin bir tabela vardı. Beyaz fon üzerine koyu pembe ile çizilmiş bir ev resmi ve altında bir yazı ''Tavsiye Evi''. Tabelaya her göz atışta düşünmüşümdür burası ne olabilir diye.

Bumerang ödül töreni sırasında tanıştığım genç blogger arkadaşım sevgili Zehra Abdulhadi (http://lecafemelange.blogspot.com/) bana Tavsiye Evi'den bahsedip, kendi davetli olduğu bir etkinliğe beni çağırana kadar sürdü bu merak bende..

Bağdat caddesi üzerinde kısa bir geçmişe sahip olan Tavsiye evi ve geçmişi daha uzun olan Tavsiye Kanalı'na önce Tavsiye Meleği olmak için başvurulup, internette form doldurduktan sonra da tavsiye meleği olarak kayıt olunuyor. O gün davetli olarak gittiğim etkinlikten ben de bir Tavsiye Meleği olarak ayrıldım.
Tavsiye kanalında (http://www.tavsiyekanali.com/)melek kaydınızı yaptırıp 'Tavsiye Meleği' olunca ilk çıkan ürünlerden haberdar olma ve bu ürünleri deneme fırsatına hiç bir ücret ödemeden sahip oluyorsunuz ve tavsiyelerle çevrenizdekileri de etkileyebiliyorsunuz. Böylelikle ben de artık değişik ürün kampanyalarından haberdar olup, adresime hediye olarak gönderilen ürünleri önceden deneyerek dost ve arkadaşlarıma tavsiyelerde bulunabiliyorum. Yine bir Tavsiye meleği olarak zaman zaman tavsiye evinde yer alan özel davet, aktivite ve organizasyonlara da yine ücretsiz olarak katılabilip buradan edindiğim bilgileri, tecrübeleri dostlarımla  paylaşabileceğim.

Tavsiye Evi kurucusu Renan Tan Tavukçuoğlu diyor ki;

'Günlük hayatta kullandığımız ürün ve hizmetler hakkındaki kadınca sohbetlerimizi, bayıldıklarımızı, sevdiklerimizi, sevmediklerimizi, nefret ettiklerimizi aslında bütün bir hayatı paylaşalım. Ve öyle bir güç haline gelelim ki tercihlerimizi kendimiz şekillendirelim. Tavsiye Melekleri?nin tercihleri Türkiye?deki kadınların tercihleri olsun. Öyle bir güç olalım ki projelerimiz, kampanyalarımızla Türkiye?yi sallayalım. Ve bütün bunların hepsini siz Tavsiye Melekleri?nin günlük hayatlarında her zaman yaptıkları minik tavsiyelerle başaralım.'

Davetli olarak ile katıldığım, özenle hazırlanan 'Yeni Yıl Kahvaltısı'nda diğer Tavsiye Melekleri ile tanışma fırsatını buldum ve hemen akabinde  'Hande Kazanova' ile Astroloji burçları ve 2014' etkinliğine davet edildim. Ardından da yeni yılın ilk etkinliği daveti geldi.

Bu davet 3 Ocak 2014'te Cuma günü saat 13:00-15:00 arasında, Elif Korkmazel ile beraber Salat yağlı  tarifleri yapıp, paylaşacağımızdan bahsediyordu.

 Ve işte bugün #tavsiyeevinde #cumagünleri'nde  Salat Yağı ve Elif Korkmazel ile çok lezzetli yemekler yaptık. Son derece samimi, keyifli bir ortamda yeni yemek bloggerı arkadaşlarımızla tanışarak, çok hoş saatler geçirdik.

Bizim Tavsiye Evi'ne önceden hazırlayıp götüreceğimiz yemekler için yolladığımız tariflerimizi de bir kitapçıkta toplayıp bizlere dağıtmaları benim için çok büyük bir sürpriz oldu. Bu ince düşünce için organizasyondaki tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Büyük bir incelik gösterdiler.

Tavsiye evinin bir gün önce evlerimize ulaştırdığı Salat yağları ile etkinliğe katılan tüm bloggerlar bu yağı kullanarak yaptığımız yemekleri beraberimizde getirerek etkinliğe katıldık. Tatlısı, tuzlusu, zeytinyağlısı, salatası, böreği her blogger birbirinden güzel ve değişik bir yemek yapıp getirmişti. Ben bu etkinlik için Çift peynirli kurabiye yaptım ve sıvı yağ olarak Salat kullandım. Kıyır, kıyır lezzetli bir kurabiye oldu.

Ambalajı da renklenen ve yenilenen, modernleşen doğal, hafif ve kaliteli Salat yağı beni alıp taa çocukluk günlerime götürdü. O zamanlar bakkala gidince 'bir Salat yağı lütfen denirdi', yani o kadar markalaşmıştı Salat. Sonraları unutuldu gitti.

Bu kez Salat sofralarımıza  Kanola, Mısır özü ve Ayçiçeği yağı olarak geri dönüp, yeniden doğuyor. Bu etkinlikte Elif Korkmazel de salat yağı ile bizlere Sebzeli Salat Pilavı, Salça Soslu Islama Köfte, Tahinli Salat Kurabiye yaptı. Daha sonra hepimiz Tavsiye evinin hazırladığı o muhteşem yemek sofrasında hazırlanan tüm yemekleri birlikte tattık, resimler çektik ve lezzet, keyif dolu dakikalar yaşadık.

Ayrılırken yine Salat'ın bizim için hazırladığı hediye paketi de çok güzel bir jest oldu. Etkinliğe ev sahipliği yapan Tavsiye Evine, Elif Korkmazel ve Salat yağlarına bu harika organizasyon için candan teşekkürlerimle.

Hepinize içten Sevgiler!

 

salat01
salat02
salat03
salat04
salat06
salat05
salat07
salat08
salat09
salat10
salat11
salat12
salat13
salat14
bulgur-mucveri-022

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook