Menu

Content

Sapanca'da Zeliş Çiftliği

 Yıllardır methini duyduğum Zeliş'in Çiftliğine bir türlü fırsat bulupta gidememiştik.
Geçen hafta sonu nihayet bir fırsatını bulduk, soğuk ve puslu bir gün olmasına rağmen sabah kahvaltısı için rezervasyonumuzu yaptırdık. İnternetten krokisini de çıkarınca yolu bulmak kolay olacak gibi geldi. Ama bu kahvaltı bize neredeyse bir karı koca kavgasına sebep olacaktı.

Biz Derbent'teki haftasonu evimizden yola çıktık ancak tüm tarifler Tem otoyol'a göre yapıldığı için kendimizi başka başka yerlerde bulduk. Neyse ki telefon imdadımıza yetişti ve sonunda Zeliş Çiftliği'ne vardık, 15 dakikalık yere tam 45 dakika sonra. Fazla isim tabelası olmaması ve karmaşık yolu biraz can sıkıcı maalesef.

Ancak daha kapısına varır varmaz Sapanca gölünü kuşbakışı gören müthiş bir göl manzarası ve kış olmasına rağmen yemyeşil orman, hemen sakinleşmemizi sağladı. Bu arada ne yazık ki oraları da katletmeye başlamışlar, patika yoldan yukarıya doğru dağa tırmanırken her yer kazılmış, yeni yeni site inşaatları başlamış bile!!!!

Kahvaltı çoktan başlamış, hatta tükenen tabakları yenilemeye başlamışlardı. Zengin doğal yiyeceklerden oluşan açık büfesi ve envayi çeşit ev yapımı reçelleri, kurabiyeleri ve özellikle çilekli cheesecake şahane idi.

Zeliş Çiftliği'de kirazdan kızılcığa, yeşil erikten kiviye, domatesten balkabağına, hepsi ev yapımı olmak üzere 25-30 çeşit reçeli Zeliha Hanım'ın kendi yaptığı Abhaz ve isli Çerkez dâhil olmak üzere 12-13 çeşit peyniri, 5-6 çeşit zeytin, yine bahçeden toplanmış taze mevsim meyveleri ve yeşillikleri ile domates, salatalık ve biberin yanı sıra yine Zeliha Hanım'ın elinden çıkma çay saati pasta ve kurabiyelerinden oluşan kahvaltı, oldukça zengin.

Zeliş Çiftliği tam bir dağ evi, huzur ve keyif dolu. Otel kısmını gezemedik ama duş ve tuvaletli 8 odası, 24 saat sıcak su ve çay-kahve makinesi bulunan otelin salonunda digiturk, tv, faks, bilgisayar ve kablosuz internet bağlantısı varmış.  Ortak kullanım alanları ve kışın şömine keyfinin misafirleri için hep hazır olduğundan söz ettiler. Bir de ev yapımı şarapları varmış, onu da tadamadık ama keyifli bir gün geçirmek için ben yine gideceğim. Güzel, samimi bir dağ evi ortamında kalmak isteyenlere tavsiye edilir. Biz kahvaltı için iki kişi 50 tl ödedik.  

Çok sevgilerle.

Adres: Zeliş Çiftliği Kurtköy/ Sapanca

Tel: 0264 592 0585

Mobile:0533 6125952

zelis02
zelis01
zelis03
zelis04
zelis05
zelis06
zelis07
zelis08
zelis09
zelis10
zelis11
zelis12
zelis13
zelis14
zelis15
zelis16
zelis17
zelis18
zelis19
zelis20
zelis21
zelis22

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook