Menu

https://www.oyascuisine.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/Slides.slide_oya_lezzet_duraklarim02gk-is-690.jpglink

Content

Nelipide Gurme, Bağdat Caddesi

Bugün sizlere çok methini duyarak gittiğim bir mekanı tanıtmak istiyorum. Bağdat caddesinde çok alışık olmadığımız kendine özgü konsepti, fark yaratan mutfağı ve yemek sunumları ile kendini gösteren bir mekan burası. Son derece zevkli, sade, sakin ve yoğun ahşap kullanılan dekorasyonu ile alışık olduğumuz saçaklı perdeli pideci imajını yıkmış geçmiş NELİPİDE.


"Nelipide" isminden de anlaşılacağı üzere merak uyandırmak için düşünülüp, tasarlanıp konmuş bir isim. Hedef ve planlamalarına göre  önce Türkiye markası olup, sonra da marka hedefini büyüterek rotalarını dünyaya çevirip Nelipide'yi franchise sistemi ile büyütüp bir dünya markası yapmak.

"Neli pide gurme" olarak ilk iş yerlerini Anadolu yakasının gözdesi Bağdat caddesinde açarak amaçları olan "daha hızlı adaptasyonu" gerçekleştirmeyi başarmışlar. Çok tecrübeli ekipleri sayesinde çok güzel yürüyen bir işe ve üne kavuşmuşlar bile.

Ordu ve dünya mutfağından farklı lezzetlerin sunulduğu Neli pide gurme'de bildiğimiz pide bile bir başka lezzetli. Hele sabah kahvaltısı, diyecek söz yok. Zengin ve taze çeşitleri, doyurucu servisi ile farkını hemen ortaya koyuyor. Daha sonra neler yedik sizlere anlatacağım bir bir.

Misafirlerine  farklı alternatifler sunan bir pide restoranı olma fikri ile menülerine et ve tavuk alternatifleri ve  kahvaltı çeşitlerini de ilave ederek “Nelipide” adının yanına da “Gurme”yi ekleme kararı almışlar. Böylece Ordu’nun yeni markası “Nelipide Gurme”  de yaratılmış olmuş.

Aktaşlar Restoranı 1981 de baba mesleği olarak seçen Tamer Aktaş kısa sürede 4 restoran, Butik otel ve otel içinde restoranını açarak tecrübelerine tecrübe katmış. Öncelikle yemeyi içmeyi ve misafir ağırlamayı çok sevdiği için iş hayatında başarılı olan Tamer Aktaş bunu ekibine de yansıtarak ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha ispat etmiş.

Nelipide'de tüm malzemeler Ordu'daki ön hazırlık fabrikalarından işini severek yapan, uzman bir ekip tarafından  hazırlanıyor ve  sonra şubelerine geliyor. Yani tüm ham maddeleri Ordu'dan geldiği için ürünleri çok daha natürel ve lezzet yüklü. Ayrıca doğup büyüdükleri şehre ve esnafına katma değer yaratmayı da hedefliyorlarmış. İşte bütün fark burada.

Kahvaltı seçeneklerinden tatma fırsatını yakaladığım Ordunun serpme yöresel kahvaltısı (köy kahvaltısı) sözlerle anlatılacak gibi değil, artık müdavimi oldum gitti. İki kişilik olarak hazırlanan yöresel tereyağı, petek balı ve karışık peynir eritmesi, (kaşar, köy peyniri ve beyaz peynirin tereyağı ile eritilmesi) zeytin kırması, bir zamanlar annelerimizin yaptığı hakiki patates kızartması, helvası, tulum peyniri, sahanda yumurtası, reçeli, pekmezi, çemeni, böreği, patates kavurması, turşuluk kavurmaları ve hele hele üzerinden kapak açılarak içine tereyağı konup yenen sıcak köy ekmeğin nefasetini anlatmak mümkün değil.  Bütün bu lezzetler sadece 65 tl. İki hatta üç kişi bile paylaşacak kadar da bol.

Bunun yanında "Sıkı kahvaltı" 25 tl, "Klasik kahvaltı" ise 18.00 tl. Lahmacunlar 6/8 tl arasında. Salatalar 12.50/17.50 tl arası. Çeşit çeşit Ordu klasiği pideleri 17/ 22 tl arası, pancar ve mercimek çorbaları 6/7tl, hellim ızgara, mantar dolması, yöresel tabağı 12/20 tl. Et çeşitlerinden steakleri, lokum bonfile ve diğer çeşitleri 38/39 tl civarında. Fajita'lar 22/32 tl, tavuk çeşitleri 19/20 tl arası.

Bu keyifli yemeklerin yanında Ordu’ya özel olan bir  “Ufuk Gazoz”u var ki  bana çocukluğumda çok sevdiğim  Uludağ gazozunu hatırlattı. Uzun zamandır bu kadar hafif ve nefis aromalı bir gazoz içmemiştim.

Tatlılara gelince en meşhuru methini duyup, tatma fırsatını bulamadığım "Ballı Fındıklı Sütlaç" bir başka bahara artık..Sıcak çikolatalı kek, kızarmış dondurma, kabak tatlısı da çeşitler arasında. 8/11.00 tl arasında.

Bu arada kahvaltı yanında sunum önemlidir konseptini de niteleyen  Ordu menşeili çayları ile yine sunumu da çok şık olan Ordu’ya özel Türk kahvelerinden bahsetmeden geçemeyeceğim. Büyük bir keyifle yudumladık.

Paket servisleri de olan Nelipide kesinlikle hemen denemesi gereken mekanların başında geliyor. Kalite ve başarı mı arıyorsunuz, işte  orası Nelipide.... Şiddetle öneririm. Bu arada yakında bir de sürprizleri olacakmış, bekleyelim görelim bakalım......

Adres:

Bağdat Cad. No:199/B Çiftehavuzlar / İstanbul
Tel : 0216 356 52 52
www.nelipide.com

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook