Menu

https://www.oyascuisine.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/Slides.slide_oya_lezzet_duraklarim02gk-is-690.jpglink

Content

Vapiano, Hayatı Hafife Al, Uzun Yaşa

Her zaman müşterisi olmaktan büyük bir keyif aldığım, #gercekitalian Vapiano Suadiye'ye bu kez farklı bir amaçla gittim. Idecon Türkiye'nin nazik davetiyesi "Sizi Dünyaca ünlü Vapiano konseptinin Türkiye’deki tek temsilcisi Vapiano Suadiye’de nefis “İtalyan Reçeteli Yemek Workshop” una davet etmek istiyoruz." mailini alınca çok heyecanlandım. Hem müşteri hem de mutfak tarafında olmak çok heyecan verici olacaktı.

Blogger arkadaşlarla katıldığım bu tadım etkinliği farklı detayları da görmemi sağladı bu kez. İlk kez gelecekler için farklılık daha kapıdan girerken başlıyor burada. "Kartlı Ödeme" şeklinde marjinal bir ödeme şekli var. Kapıdan giren her müşteriye adımını atar atmaz, mutlaka bir manyetik kart veriliyor ve bu kartı asla kaybetmemeleri gerektiği tembih ediliyor. Yenen içilen yani tüm siparişler karta yükleniyor ve çıkışta mutlaka kart teslim edilerek ödeme yapılıyor.

Hem müşteri hem de mutfakta olup kendi makarnamızı kendimizin hazırlaması son derece faydalı oldu, hem fast food restoranı olup hem de bu kadar lezzetli yemekler nasıl yapılabiliyormuş öğrendik..Evet tüm davetli bloggerlar hepimiz mutfağa girdik ve değişik makarnalar hazırladık. Bu arada  mutfakta ve mutfak dışında çalışanların kibarlığı ve ilgileri de bu mekanın artılarına artı katıyor. Bizler için alt kattaki salon da masalar hazırlanmıştı. Tadım etkinliği olduğu için hemen hemen menüdeki tüm çeşitlerin tadına bakabilme keyfini yaşadık.

Pizzaları da en az makarnaları kadar lezzetli olan Vapiano'da denediğim tatlar arasında Bruschetta ve insalata Caprese çok lezzetliydi. Pesto sosu, ithal jumbo karidesleri, krema, ıspanak, beyaz soğan ve domates ile fevkalade bir uyum sağlayan scampi e spinaci, dana jambon ve krema, beyaz soğanlı spagetti carbonara ,nefis blush eşliğinde tam bir damak şölenine dönüştü. Filetto di Manza E Rucola,lezzet ötesi bir tattı. Özellikle tavsiye ederim.

Lahmacun hamuru kadar ince, çıtır pizzalarından ancak ikisini tadabildim bu kez ama zaten daha önceden de denediğim tüm çeşitleri ayrı bir lezzet! Çıtır hamuru üzerine istediğiniz malzemeleri koyup üzerine roka ve iri doğranmış parmesan ile zevkin doruğuna varıyorsunuz.

Fast food kategorisinde olup farklılık taşıyan bu mekanda makarnalar günlük imal ediliyor ve herşey müşterinin gözü önünde onun isteği doğrultusunda hazırlanıyor. Mutfakta bıçak yok, restoran içindeki "mannifatura" bölümünde tüm malzeme önceden kesilip, hazırlanıp geliyor. Farklı makarnalar bu şekilde 90 saniyede pişiyor.

Vapiano, üç katlı bir mekan ve bahçesi de var. Günün her saatinde gidilebilen mekanda tazelik ön planda. Tüm yiyecekler makarnalar, soslar, pizzalar ve salatalar açık mutfakta taze olarak hazırlanıyor. Self servis sistemi, modern çizgileri ile farklı, konforlu, şık bir ambiansı olan Vapiano evcil hayvan ve cocuk dostu. Ancak ben hayvan konusunda maalesef olumlu düşünemiyorum. Hem hijyen hem de sağlık açısından çok mahsurlu buluyorum. ( allerjik bünyeler icin mesela)

Vapiano 'hayati hafife al, uzun yaşa' demekmis. Hayati kolaylaştıran şeylerden zevk alanların mekanı burası. İki ayda bir yenilenen menüsü, muhtesem tiramisu, panna cotta ve crem di fragola'si ile gerçek Italyan Vapiano Suadiye'de sizler de keyifli saatler geçirebilirsiniz!

Fiyatlar genç müşteri kitlesine hitap edebilmek adına çok uygun tutulmuş. 30- 35 lira civarında istediğiniz gibi bir menü ısmarlayabilirsiniz. 

Afiyet Olsun!

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook