Menu

https://www.oyascuisine.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/Slides.slide_oya_lezzet_duraklarim02gk-is-690.jpglink

Content

Ouzo Roof Restaurant

Çok sevgili dostlarımız Executive şefler Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak'ın moderatörlüğünde Wyndam Grand İstanbul Kalamış Otel'in üst katında yer alan Ouzo Roof Restaurant'taki blogger etkinliğimiz her zamanki gibi muhteşem geçti.

Wyndham Grand Kalamış Marina Hotel’in Genel Müdür Vekili Mustafa Alparslan bizleri girişte çok sıcak bir şekilde  karşıladı. Tüm ekibi de son derece sıcak, güleryüzlü ve yönlendirici idi. Dekorasyonda, masalar manzarayı öne çıkarak uygun bir şekilde, tiril tiril, abartısız şık ve sade olarak düzenlenmişti.  

Adını Yunanistan'ın geleneksel içkisi uzo’dan (Ouzo) alan OUZO Roof Restaurant’ta kaybolmaya yüz tutmuş Akdeniz lezzetleri, Türk mutfağına modern yorumlar katan Mehmet Yalçınkaya şefliğinde seçkin bir menü ile konukları ile buluşuyor.

Şefimiz yeni Türk mutfağını bize anlatırken özellikle kendi malzemelerimizi kullanarak harikalar yaratılabileceğinden bahsetti. Kendi ürünlerimiz ve soslarımızla dünya lezzetlerine dönüşebilecek yemeklerin yaygınlaştırılması için çalıştıklarını ve uluslararası yarışmalarda bu şekilde kendilerinden bahsettirdiklerinin de müjdesini verdi.

Kendisinin ve diğer "Yeni Türk Mutfağı" şeflerinin pahalı adamlar olduklarını zira iyi malzeme, iyi sunum ve iyi lezzet için bunun gerektiğini ancak işin sadece bununlada bitmeyip aynı zamanda iyi ustalıkta gerektirdiğini söyledi. Bu arada kulağımıza fısıldadı şefimiz, sosyal medya hesaplarında "like"larını da arttırmak istiyormuş.  Duyurulur.

Ouzo Roof Restaurant İstanbul’un en keyifli manzarasına sahip. Aynı zamanda zengin bir içki menüsü ve şarap kavına sahip bu restoran iyi ve kaliteli yemek, gülmek, eğlenmek, şirket yemekleri, gruplar ve kutlamalar için harika bir mekan. Sadece manzarası bile bizleri doyurmaya yeterken şefimiz bizler için neler mi hazırlamıştı;

Tadım Menü'müz;

  • Portakal yağı esanslı deniz tarağı,
  • Avakado püresi üzerinde jumbo karides,
  • Deniz mahsulleri pazı sarması
  • Trüf esanslı lakerda deniz börülcesi üzerinde
  • Sinarit balığı anasonla tütsülenmiş
  • Sakızlı kalamar külbastı, zerdeçallı rizotto ile
  • Mevsim balıkları sentezi bezelye püresi ile

Tatlılar'a gelince;

  • Ayva terrine pişmaniye gül yaprakları ile
  • Yeşil elma mus
  • Sütlü karamelli incir dolması
  • Çikolata kapsülünde bal kabağı

Ben bunların hepsinden azar azar tadarken en çok balık köftesi, lakerda, sakızlı kalamar ve anasonla tütsülenmiş Sinarit balığını sevdim. Zerdeçallı rizotto da çok lezzetli idi. Gece Şef Mehmet Yalçınkaya'nın meze, balık ve bir şölen tadındaki tatlıları ve sunumları ile Kalamış’ın ışıltılı manzarası eşliğinde keyifli deneyimler yaşadığımız bir gece oldu.

Egenin iki yakasından gelen balık ve mezeleri tadımlarken YORGO ile de keyifli Greek müzikleri eşliğinde çok eğlenildi. Ben sizlere mutlaka gidilesi, mutlaka görülesi bir mekan diyorum!

Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel

Adres: Kalamış Fener Caddesi 38 – Kalamış İstanbul
OUZO Roof Restaurant Rezervasyon: (0216) 400 00 30

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook