Menu

https://www.oyascuisine.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/Slides.slide_oya_lezzet_duraklarim02gk-is-690.jpglink

Content

Lokanta Farina Kilyos

Lokanta Farina'dan bahsetmeden önce sahibesi zarif, güleç, oradan oraya koşturan, üretken Jale Balcı'yı tanımak gerek. 3 yemek kitabı yazarı  Antakya mutfak kültürünü ve yemeklerini anlattığı  "Antakya ve Yemekleri" "Aperatif mönüler";  "50 Pratik Mönü : Keyifli Sofralar İçin"; ve bir de İngilizce 'Antioch City and Cuisine'.  Ama hala yeni yemekler deniyen, menüler hazırlıyan biri. Menü devamlı değişiyor ve yeni geliştirdiği tatlar hemen menüye giriyor. Doğma büyüme Antakya'lıymış kendisi... Cumartesi günü olmasına rağmen bize vakit ayırdı ve anlattı. O sohbet hiç bitmesin istedik.  

Profesyonel olarak mutfağa girmeye karar verdiğinde atalarıdan öğrendikleriyle yetinmemiş. Yurt içinde ve dışında kurslara katılmış.
Restoran dünyasına 2010 yılında ağabeyi ile açtığı Antiochia adlı restoranla adım atmış daha sonra Bodrum Torba Casa Del Arte Family Resort’ta Antiochia’nın yazlık  şubesini, sonrasında da  Doğan Gülüm’le beraber Antakya’da bir şube açmış.

Lokanta Farina Zekeriyaköy Ormanada Evleri’nde doğanın tam ortasında, çok farklı bir dekorasyon içinde yer alıyor. Bu kez tek başına açtığı "Lokanta Farina"nın  menüsünde Antakya mutfağının olmazsa olmazı muhammara, humus, abagannuç, falafel, bulgurlu köfte, içli köfte, kabak mücver, kuru patlıcan dolması, acılı ezme, Antakya dürüm, özel soslar ve fırından taze çıkmış sıcacık ekmekler ve daha neler neler var... Spaghetti'den levrek filetoya, balkabak dolgulu ravioli'den istiridye sos ile soslanmış bonfile'ye. Bu arada özel hamburgeri de çok meşhurmuş!!!

Fiyatlara gelince:

Ana yemekler 23/42 tl.
Salatalar 18/22  tl.
Makarnalar:23/24tl.
Ara sıcaklar: 11/15
Kahvaltı:5/23tl.
Fırından seçmeler:3/4tl.
yumurta sepetinden: 9/14 tl.

http://www.farinablog.com/menu/

Malzemeleri, hemen hemen her şey (baharatlar, nar ekşisi, zeytinyağı, kuru sebzeler) memleketi Antakya'dan tabi ki; Anne evinden geliyor "Lokanta Farina"ya. Sadece taze sebzeleri İstanbul'dan mış. Türkiye’nin en zengin ve lezzetli mutfağı olan Antakya Mutfağı’nın birbirinden lezzetli tatlarını işte böyle bizlere ulaştırıyor.
Lokantasına gelenleri kendi evinde ağırlıyormışcasına ağırlıyor Jale Balcı. İnsanın canı oradan hiç ayrılmak istemiyor. Çevre güzel, hava güzel, lokanta sahibesi güzel, en güzeli aynı dili konuşuyor olmaktı.

Herkesin beğenisini kazanan yemekler tatlar oluşturmak isteyen Jale Balcı'nın amacına ulaşacağından hiç şüphem yok benim. Nazik daveti ile bizlere kendisini tanıma ve muhteşem menüsünü tatma fırsatı yaratan sevgili Jale Balcı'ya sonsuz teşekkürler.

Adres:
Kilyos Cd. Uskumruköy Mh. Ormanada, No: 246/200-1 Zekeriyaköy/İstanbul

Telefon: (0212) 801 0 777

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook