Menu

https://www.oyascuisine.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/Slides.slide_oya_lezzet_duraklarim02gk-is-690.jpglink

Content

Hünkar Restoran / Yalıkavak

İstanbul'un en köklü restoranlarından biri olan Hünkar artık Yalıkavak Palmarina'da. Adının esnaf lokantası olmasına bakmayın Fatih'te 50 yıl önce başlayan serüven İstanbul'un sosyetik semtleri Etiler ve Nişantaş'ından sonra Yalıkavak'ın da sosyetik mekanı Palmarina'da.

Açık mutfak konseptli, şık dekorlu, açık hava'da rahatça oturup lezzetli yemekler yiyebileceğiniz, hızlı servis alacağınız dededen toruna devam eden bu mekanda herşey çok güzel. Yemekler çok lezzetli ve hijyenik. Bodrumdaki balık ve balık mezelerini yemekten bıktığınız zaman Türk mutfağı ağırlıklı yemekleri  ile imdadınıza yetişiyor Hünkar.

Dikkatimi çeken en önemli noktalardan bir tanesi ne yaptığını bilen yetişmiş personeli oldu. Size hem yemeklerle ilgili bilgiyi ukalalık etmeden verebiliyorlar hem de işlerini gayet hızlı ve nazik yapıyorlar. Hünkar ile ilgili söyleyebileceğim tek şey, tek negatif yorum şu olur;

Kendini büyütüp ön plana çıkartırken kaliteyi, hijyeni, lezzeti koruyarak müşteri memnuniyeti ile sadık müşteri sayısını arttırabilmeyi hedeflemelerini isterim. Menüde ki fiyatlar bana biraz abartılı geldi açıkçası. Çevreden, özellikle Marina içindeki esnaftan aldığım izlenim de öyleydi. Bir kaç kez hep orada yiyelim diyoruz ama bize çok pahalı geliyor demişlerdi.

Şimdi sizlerle kendi deneyimlerimi de paylaşayım. Biz 4 kişi gittik ve adam başı 70tl gibi bir fiyatla çıktık. İçkinin olmadığı 4 ana yemek ve 2 adet tatlıya verilen bir fiyat bu.

Neler mi yedik;
Patlıcan ve İncik ile yapılan İslim kebabı, ki servisi şık lezzeti yerindeydi. İncik yumuşacık pişirilmişti. Çökertme kebabı, burada benim bildiğim çökertme kebabından biraz daha farklı idi, ekmek yatağında servis edildi. Başlancıç olarak gelen paça çorbası çok lezizdi. Saray Köfte, çok lezzetli ama porsiyon olarak azdı. Vişne hoşafı harika, sütlaç ise çoklezzetli ancak biraz koyu idi.

Tüm yemekler ve tatlı hakikaten çok lezzetli idi. Servis dediğim gibi çok hızlı ve etkileyici oldu.
Yalıkavak Palmarina'ya giderseniz, keyifle yemek yenecek nadir restoranlardan biri olan Hünkar'a da uğrayın derim.

Tel:0252 385 3340/41
Yalıkavak Palmarina, Çökertme Caddesi Bodrum

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook