Menu

https://www.oyascuisine.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/Slides.slide_oya_lezzet_duraklarim02gk-is-690.jpglink

Content

Midyeci Şehmus

Bodrumlu, Gündoğanlı, Yalıkavaklı olupda Midyeci Şehmus Usta'yı tanımayan yoktur sanırım.
Yıllarca geceleri sahildeki balık restoranlarının önünde, gündüzleri tatil sitelerinde kocaman bir tepsi içinde midye dolması satar, bizleri mutlu ederdi. Son derece sevgi ve saygı dolu, tertemiz bembeyaz kıyafeti içinde ne görüntüsü ne de eşi ile birlikte yaptıkları midye dolmasının lezzeti değişti Şehmus Ustanın. Bu yaz Şehmus usta yıllardır kurduğu hayalini gerçekleştirerek  Gündoğan'da bir restoran sahibi oldu ve ailece eşi ve 5 çocuğu ile birlikte  vargüçleri ile gece gündüz çalışıyorlar.

Mardin'den 16 yaşında çıkan Şehmus Usta amcalarından öğrendiği midye işini o derece ilerletmiş ki bugün restoranında ki menüsünde;
Midye Çorbasından, Şaraplı Midyeden, Midye Güveçten, Midyeli Makarnadan, Napolitan Soslu Midyeden, Midye Pilavından tutunda, Kalamar Tava, Kalamar Izgara, Deniz Ürünleri Pilavı, Levrek Marin, Karides Güveç, Beşamel Soslu Midye, Sarmısaklı Karides Tava'ya kadar çok farklı yemeklerin servisini yapabiliyor.

Şehmus Usta'nın menüsü bile son derece özenle tasarlanmış, midye şeklinde. Mekanda tattığım herşey inanılmaz lezzetli aynı zamanda da çok makul fiyatlı idi. Menüdeki fiyatlar 10 ila 30 tl arasında değişiyor.

Bodrumda yaz bitti geceler soğudu ama Şehmus Usta hala tüm masalarını doldurabiliyor. Onu tanıyan eski müşterileri yanında yeni yerli müşterileri kadar yabancı müşterilerin de burayı keşfetmiş olmaları, sanırım onun bu işte ne derece başarılı olduğunu ispatlıyor. Tamamen taze ürün kullanılan, dondurulmuş ürüne yer verilmeyen bu mekanda midyeler İzmir'den taze taze getiriliyormuş. Ayrıca isteğe göre köfte, tavuk ve salata çeşitleri de mevcut.

Bira bardakları soğutulmuş, rakı kadehleri arzuya göre ehl-i keyif içinde servis ediliyor. Tatlı derseniz ev baklavası, meyve ve nihayet kahve ve çay servisi ile yemeğinizi sonlandırıyorsunuz.

Yolunuz Gündoğan'a düşerse bir gelenin hemen bir daha geldiği Midyeci Şehmus'un yerine sizlerin de gitmenizi ve bu şahane lezzetleri tatmanızı öneririm. Çalışkan, iyi niyetli, güleryüzlü Şehmus usta ve ailesini hepinizin tanımasını isterim.

www.sehmususta.com
tel: 0252 3877600
Alo Paket: 387 76 00

Adres: Gündoğan Mahallesi, Sahil Sokak, Liman İçi, No 25, Bodrum, Muğla

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook