Menu

Content

Hafif Yaşamın Tadı 'Nü Happy Mutfak'

Eğer sevgili Aslı Mutlu bizi tanıştırmamış olsaydı yolum Göktürk'e kadar uzanıp  "Nü Happy Mutfak" ve güler yüzlü, enerjik, hayat dolu Sim Okay Yener ve  de ortağı kolej'daşım, mevsiminde taze ürünlerle beslenme uzmanı Göknel Dumanlı'yı tanıma fırsatım olmayacaktı. Eğer sizler de benim gibi duymadıysanız şimdi bana nedir bu " Nü Happy Mutfak" der gibi  baktığınızı görebiliyorum.

Özetlemek gerekirse;
Diyet Listelerine
Diyet Eziyetlerine
Ne yiyelim kabusuna

Kısacası "Diyete son verin” diye bir yer burası.

Neden mi  "mutlu" kelimesi var firmanın isminde? “Çünkü mutlu yemekler, mutlu diyetler, mutlu insanlar, sağlıklı paketler, uzman şefler”  sloganları ile yola çıkmışlar ve her gün değişen özel menülerle yemekleri insanların kapılarına kadar getiriyorlar. Amaç insanları sağlıklı kiloya ulaştırmak ya da bulundukları kiloyu korumalarını sağlamak ya da sağlıklı ve düzgün beslenmelerini sağlama yolunda onları üzmeden, sıkmadan, mutlu olacakları şekilde yol arkadaşlığı yapmak.

Ben ve blogger arkadaşlarımı Taksim'den Göktürk'e götürecek araçlarına bindiğimiz zaman bizleri nelerin beklediği ile ilgili hiçbir şey bilmiyorduk. Ben sadece "Nü Happy Mutfağın" bir diyet programı olduğunu biliyordum. Son zamanlarda biraz da bloggerlık gereği, mekân tadımlarından ve değişik tarifler deneyip, tadıp yemek sitemde paylaşma dürtüsünden gelen 10 kilo fazlamı belki de burada edindiğim bilgilerle hizaya alabilirim diye düşünüyordum. Tüm bunların yanında yaşımla gelen vücut şeklinin armut tipinden elma tipine dönüştüğü de apaçık ortada idi. Yalnız hiçbir şey beni yaptığım işleri yapmaktan alıkoyamıyordu.

Evet,  ta ki "Nü Happy Mutfak" da karnemi elime verdikleri zamana kadar. Sim Okay Yener öncelikle  hepimize vücut kitle indeksimizin belirlendiği yağ su kas ölçümlerimizin analizini yaptı. En kötü "karne" benimki oldu diyebilirim.

BMI  Obez
Yağ Oranı  43.6%
Yağ Ağırlığı  35.1 kg
Toplam sıvı oranı  41.2%
Toplam sıvı ağırlığı  33.1 kg
Bazal Metabolizma hızım 5812 kj
1389 KCal

Bunları neden mi yazıyorum. Bana göre acınacak haldeyim de ondan. Karnemi alır almaz orada yemin ettim. Yemeyeceğim! (Hemen söyleyeyim diyete başlayalı 4 gün oldu.) Analiz sonrası Sim Okay Yener ve Göknel Dumanlı ile Göktürk'de  Read&Rest Kitabevi'nin sevimli  cafesine gelirken kendimi çok kötü hissediyordum. Bizler için hazırlanan çok şık, kağıttan yapılmış turuncu ve sarı renkli çiçeklerle  donatılmış sofraya davet edildiğimizde önümdeki menü'ye bir göz attım. Hazırlanan menü tam bir gurme menüsü idi. Bu karneden sonra bütün bunları yiyecek miydim şimdi?  “Asla....” derken yanlarındaki kalori miktarları gözüme çarptı. Ve şok oldum. Haydi birlikte bir göz gezdirelim.

*Zerdeçallı Kabak Çorba  (115 kalori)
*Deniz Mahsullü Pazı Bohça  (269 kalori)
(somon, mezgit, lagos)
*Renkli Biberli Siyah Pirinç Pilavı  (100 gr 140-150 Kalori)
*Avakadolu Kinoa Salata  (100 gr 106 kalori)
*Keçi peynirli Amaranth Salata  (100 gr 179 Kalori)
*Probiotik Cheesecake  (kayısılı aktivia, light labne, yulaf, donmuş çilek - porsiyon 82 kalori)

Birden "oh be yiyebileceğim" dedim ve çok mutlu oldum. Internet sitemde yazdığım mekân yazılarında da bildiğiniz gibi dolaştığımız yerlerde hep çok güzel yemekler yedik şimdiye kadar. Özenli, özel ve lezzetli. Ama diyet yemeklerinin de bu kadar lezzetli olabileceğini söyleseler ben inanmazdım doğrusu.

Tam buğday unu ile bağlanan zerdeçallı kabak çorbası tam bir lezzet küpü idi. Salataların hangisinin daha güzel olduğunu ayırt edemedim. Kinoa'lısı bir başka, Amaranth'lısı daha başka bir lezzetliydi. Bu arada sebzelerin tazeliğini de unutmamak lazım. Pazı yaprağı bohçasında servis edilen deniz mahsulleri tam bir damak çatlatandı.
Ben tatlısız yemeğe yemek demem. Heyecanla menüdeki Cheesecake'i beklemeye başladım. Cheesecake hayatta en çok sevdiğim bir tatlı çeşididir ve çok da yaparım. Çok farklı bir lezzet ve de doğal olarak alıştığım bir lezzette olmamakla beraber cheesecake’in şekersiz diyet hali hem tatlı ihtiyacımı giderdi hem de beni saatlerce tok tuttu.

Şimdi gelelim tüm bu menünün kalorisine. Toplamda ~~900 kalori idi ve tıka basa doymuş ve lezzetli bir yemek yemiştik.

Amerika'da Houston Üniversitesi'nde Human Nutrition and Foods   "Beslenme  ve Gıda" eğitimi alan ve Baylor  College of Medicine'da araştırmacı olarak çalışan Göknel Dumanlı Türkiye’ye döndükten sonra çeşitli görevlerde bulunmuş en son işin araştırma ve analiz  kısmından uygulama kısmına geçerken yolu Sim Okay Yener ile kesişmiş. Ortak bir konsept olan programlarını "Mutlu Diyet" olarak hayata geçirmişler.

Diyeti zevkli ve sağlıklı bir yemek yeme alışkanlığına döndürmeyi hedeflemişler. Diyet yapanların kendilerini iyi hissetmelerini sağlamayı amaç edinmişler. Mutfağı da Emrah Özkan'a emanet etmişler. Kendi yemediklerini başkalarına vermiyor, mevsim sebze ve meyvelerini kullanarak insanların beslenme alışkanlıklarını değiştiriyorlar.  Kilo verdirmek için sihirli bir formülleri yok. En doğrusunun sağlıklı beslenip, yaş ilerledikçe kalori azaltmak olduğunu söylüyorlar.

24 saat uzman desteği verip butik hizmet sunuyorlar. Kapıya teslim diyet yemeklerini kişiye özel yapıyorlar. Etkinlik sonunda karneme (!) rağmen şimdiye kadar geçirdiğim keyifli etkinliklere bir yenisini eklemiş olmaktan çok mutluydum. Sevgili Sim Okay Yener ve Göknel Dumanlı bizi yolcu ederken ara öğün için hazırladıkları atıştırmalığımızı da unutmadılar.

Paketimizde;

*Ayçekirdekli Lor Topları (20 kalori)
*Hardallı Yumurta Dolması (tanesi 70 kalori)
*Yulaflı Kuru Üzümlü Tam Buğday Kurabiye (tanesi 38 kalori) vardı.

Read&Rest Kitabevinin zarif sahibesi Karen Burla'nın bizler için hazırladığı jesti de unutulacak gibi değil. Harika bir grupla, harika bir ortamda harika bir zaman geçirdik. Çok sağlıklı ve yaralı bilgilerle, nefis gurme diyet yemekleri yedik... Ne mutlu bize " Nü Happy Mutfak" la tanıştık!

Tüm sorularınızın cevabı için: 0212 322 23 71 / 0541 360 3324

www.nuhappymutfak.com

 

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook