Menu

Content

Parça Çikolatalı Koko

Bazen bazı malzemeler tariflerimizde hep yardımcı rolü üstlenir. Minik bir tat değişikliği, biraz farklı bir koku, daha uzun süre saklama özelliği ya da sunumu şıklaştıracak görünüm için bir tutam, bir çimdik, bir tatlı kaşığı eklenirler. Bugün sizlerle paylaşacağım tarif,  uzun zaman önce yaptığım ancak bir türlü paylaşma fırsatı bulamadığım bir tarif.

Ana kahramanı az önce bahsettiğim gibi birçok tarifte rolü az olan bir malzeme. Hint evlerinde asırlar boyunca alternatif tedavi olarak kullanılan ve hala da kullanılmakta olan Hindistancevizi.  Karbonhidratlar ve protein açısından zengin olduğu kadar, çok etkili ve fazla miktarda doymamış yağlar da içeren ve tam bir lif deposu Hindistancevizi. İşte bütün bu özellikleriyle sadece kurabiyeleri, pastaları süslemek yerine bir tarifte başlı başına ana malzeme olmayı, başrol oynamayı hak ediyor. Basit ama etkili, azıcık bir malzeme ile kahve veya çay yanında atıştırmalık olarak hazırlanacak bu kurabiyenin tadını umarım sizler de beğenirsiniz.

Malzeme Listesi:

  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1/2 su bardağı şekerli koyulaştırılmış süt (nasıl yapılacağını aşağıda anlattım)
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı damla çikolata
  • 2 adet yumurtanın akı

Tarif:

Koyulaştırılmış süt için: 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı + 4 yemek kaşığı (1.5 bardağa yakın oluyor) şeker ocağa konulur. Koyulan miktar yarısına gelene kadar pişirilir. Koyu bir kek kıvamı alır. Fırın 160 dereceye ısıtılır.

2 yumurtanın beyazı kar olana kadar çırpılır. Koyulaştırılmış süt yumurta akına yavaş yavaş ilave edilir. Hindistan cevizi, un ve kabartma tozu bu karışıma ilave edilir, damla çikolata da içine konur.

Tüm malzeme kaşıkla karıştırılarak hamur haline getirilir ve minik toplar halinde yağlı kağıt serilmiş tepsiye konur. 20-25 dakika hafif kızarana kadar pişirilir.

Afiyet Olsun!

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook