Menu

Content

Badem Kurabiyesi

Eskiden büyük bir coşku ve hevesle beklediğim bazı özel günler artık eski heyecanı vermiyor. Hâlâ devam eden pandemi, ekonomik koşullar derken yılbaşının yaklaşması beni çok da hareketlendirmedi açıkçası. Yine de bu havayı dağıtmak ve ruhumu canlandırmak için geçmiş yıllarının rutinini başlattım dün. Evde artık iki kişi de olsak yılbaşı öncesi çeşit çeşit kurabiyeler yapmaktan kolay kolay vazgeçemiyorum. Peki diyette değil miydin diyenler çıkacak ama kimse kusura bakmasın, yılbaşı sezonunda evde kurabiye çeşitleri olmadan olmaz. Ağız tadının olduğu, bereketli bir yıla hazırlık bu kurabiyeler benim için.
Bu yıl bademli çeşitler olacak kurabiye kavanozlarımda. Bademli kurabiyelerin sevilmesini yumuşak ve sakızımsı yapısına bağlarım hep. Tabi glutensiz olması da önemli kazançlarından biri. Ortasına parmak ucunuzla yapacağınız çukura ister marmelat, ister badem ister çikolata parçacıkları koyarak çok farklı görüntüler yakalayabilirsiniz. Umarım bu kurabiyeler size zevkli, bereketli, tatlı bir yıl getirir.

Malzeme Listesi:

  • 200 g badem unu
  • 150 gr toz şeker
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 2 çay kaşığı badem likörü (olmasa da olur)
  • bir çimdik tuz
  • iç badem

Tarif:

Fırın 150 dereceye ısıtılır. Tepsiye 2 kat fırın kâğıdı yayılır.
Teflon bir tavaya yumurta akları, badem unu ve şeker konur. Tuz serpilir. Kısık ateşte sürekli karıştırarak şeker eriyinceye kadar pişirilir.

Tezgaha alınır, limon suyu ve likör ilave edilir. Spatula ile karıştırılarak yapışkan bir hamur elde edilir.

Kaşık veya dondurma kaşığı ile hamurdan parçalar alınarak minik toplar yapılır, ortasına hafifçe bastırılarak birer adet iç badem konur, 20-25 dakika kontrollü  pişirilir.

Afiyetle

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook