Menu

Content

Vişneli Pofuduk Pie

Sonbaharın gelmesi ile birlikte biz yazlıkçılar da yavaş yavaş kürkçü dükkânına dönmeye başladık. Yazı bitirip, evi kapatıyor olmak bir yana, bu dönüşlerin hanımlar için en zor taraflarından biri de buzdolabındaki yiyeceklerin ve erzakın ne yapılacağı. Her şeyi toparlayıp götüremeyeceğimize göre neler gidecek, neler kalacak, elde kalanlar nasıl tüketilecek gibi bir sorunla karşılaşılıyor doğal olarak.

Yaz tatilini daha erken bitirenler komşuları arasında paylaştırır bazen bu erzakları. Ama bizim gibi sona kalanlar için bu seçenek de kalmıyor artık. Mutfağı, yemek pişirmeyi, her daim hazırlıklı olmayı seven benim gibi biri olarak ben de bu sorundan fazlasıyla nasibini alanlardanım.

İşte bu “ne yapmalı, ne etmeli” soruları arasında, dolabımda yazdan dondurup kullanamadığım vişneler ve milföy hamuru ile yüzleşmek zorunda kaldım. Her şeyden önce milföy kullanımı çok kolay bir malzeme, ben tatlı olduğu kadar tuzlu tariflerle de çok sık kullanıyorum. Milföyün yanında vişne olunca da ortaya bu tarif çıktı. Size vereceğim bu tarifin yapımı çok basit olduğu için misafirler gelmeden kısa bir süre önce hazırlanabilir, çayınız demlenene kadar da fırınlanıp 10-15 dakika içinde sıcacık servis edilebilir.

Malzeme Listesi:

  • 1 büyük paket milföy hamuru
  • 500 gr ayıklanmış vişne
  • 200 gr toz şeker
  • 8 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 50 gr toz şeker

Tarif:

Sos tenceresinin içine vişneler ve limon suyu konur, karıştıra karıştıra 15 dakika kadar hafif ateşte  pişirilir.
Şeker ve mısır nişastası bir kase içinde karıştırılır. Vişnelere katılır ve tencerenin altı iyice kısılır. 2-3 dakika vişneli karışım katılaşana kadar pişirilir. Tarçın ilave edilir, karıştırılır ve soğuması için bekletilir.

Fırın 190 dereceye ısıtılır. Tezgaha un serpilir ve dikdörtgen şeklindeki milföy hamuru hafifçe unlanarak açılır, 6-7 cm çapında keskin bir su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar elde edilir, bu işleme tüm hamur bitene kadar devam edilir.

Soğumuş vişneli karışımdan birer çorba kaşığı hamurun tam ortasına konur ve bir diğeri ile üzeri kapatılır, kenarları çatalla bir bıçakla 2cm'lik bir artı işareti yapılarak hamur kesilir. Hafifçe çırpılmış yumurta akı  sürülür ve az toz şeker serpilir.

Hafifçe yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş tepside sıralanır. Önceden ısıtılmış fırında 15/20 dakika kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzerine arzuya göre pudra şekeri serpilebilir.

 Afiyetle!

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook