Menu

Content

Bebek Balıkçı, Bulvar216 Ataşehir

Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak ile "Bimutfakikişef" moderatörlüğünde dün gece İstanbul'luların  favori adreslerinden birisi olan Bebek Balıkçısının, Bebek ve Pendik Marina’dan sonra üçüncü şubesi Ataşehir Bulvar216 'Bebek Balıkçı'sındaydık.

Blogger ekibi olarak mekanda markanın neredeyse tüm lezzetlerini test ettik ve çok şaşırdık. Şaşırmamızın nedenini sizlere mekanı biraz anlattıktan sonra söylemek istiyorum. Güzel bir gecede daha kapıdan adımımı atar atmaz çok yeni açılmış olmasına rağmen oturmuş bir mekan izlenimini veren Ataşehir Bebek Balıkçısında, temizlik, kalite ve servis hemen ilk göze çarpan detaylardı. Oturma alanları rahat, masalar sıkışık değil ve sandalyeleri rahat çok. Modern dizaynı, duvardaki resimler, vitray ve freskler özenle seçilmiş. Tavandaki modern tahta oyma balık figürü çok zevkli. Bebek ve Pendik Marina şubelerinde ki muhteşem deniz manzarası olmasa da çok ferah bir mekan burası.

Halen Bebek Balıkçı'da işinin başında olan 50 yıllık deneyimli Ertuğrul Karabulut şimdi Anadolu yakasındaki müşterilerini de muhteşem lezzetleri ile Ataşehir'de ağırlıyor ama emanet oğlu Cem karabulut'ta. Aynı şekilde özellikle kahvaltısının methini çok duyduğum Pendik Marina'da ki mekan da Cem Karabulut önderliğinde.

Bizler için hazırlanan masalara önce zeytin, zeytinyağı ve fırından yeni çıkmış mis kokulu özel ekmekleri geldi. Türk, Rum ve Ermeni mezelerinin ön planda olduğu mutfak açık mutfak olarak düzenlenmiş. 25 adet soğuk 20 adet sıcak meze çeşidi var mekanın, Peru mutfağından "ceviche" fark yaratıyor.
Ermeni mezelerinden Topik ve Bombay Fasulye Pilakisi, Rum mezelerinden Girit Ezme ve Köpoğlu, Yunan usulü sebzeli muska böreği karışık menüden birkaç örnek.

Tadımda bulunduğum soğuk mezelerden; Melissa soslu patlıcan salatası, tabule(maydanoz salatası)levrek marin, Ermeni usulü fasulye pilakisi ve topik muhteşemdi. Ahtapot ve kalamar zeytinyağında naturel olarak pişirilip servis ediliyor ki tam bir damak şöleni. Çoğu yerde olduğu gibi fazla pişirilmekten tadını kaybetmemiş.

Ara sıcaklardan krema soslu pazı levrek sarma, diyorummmm, da başka bişey demiyorum. Karides kullanılarak yapılan Balık Beyti, Balık Mantı, İçli Balık köftesinin tadı uzun süre damaklarımızda kalacak. Seçilen  balıklar en uygun şekilde pişirilirken heyecanla tatlı finalini bekliyordum ben. Ancak bu konuda çok pozitif olamayacağım, Trileçe tattığım en iyisiydi diyemeyeceğim, baklava ve kabak tatlısı da eh işte idi. Beni hayal kırıklığına uğrattığını söylemeden geçemeyeceğim.

Sufle ve Portakallı İrmik tatlısı da mevcutmuş ama onları tatmak kısmet olmadı. 15 mart itibarı ile Pazar günleri 20 çeşit olacağını belirttikleri serpme kahvaltı yapılabilecek olan mekanın 100 kişilik kapalı, 70 kişilik bir de açık bahçesi var. Kapalı otoparkı da olan Ataşehir Bulvar216 Bebek Balıkçı'sı Boğaz'daki yerine göre fiyat bakımından daha uygun. İşte bizi şaşırtan bu oldu. Aynı menü aynı ekip, hatta Bebek'ten  Kemal Usta'da burada.

Boğaz'da içki dahil 300-350 tl ödeyen bir kişi yaklaşık 100-150 tl arasında bir ücret ödeyerek aynı lezzet ve kalite de ki aynı menüden seçim yapabili yor Ataşehir'de. Bir de Şef'in sürprizi Paelle var ki o da müessesenin ikramı olacakmış, tadına bakamadım ama görüntü benden tam not aldı.

Tel: 0216 688 23 23

Adres: Barbaros Mah. Gelincik Sok. Bulvar 216 AVM

Ataşehir/İstanbul

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook