Menu

Content

Bahara Merhaba Partisi

Yaklaşık bir buçuk aydır hazırlandığımız "Bahara Merhaba" etkinliğimizi başarı ile bitirmenin rehaveti içine girdik. Sizlerden gelen olumlu geri dönüşler bizleri çok mutlu etti. Biz 4 yakın yemek bloggerı arkadaş istedik ki bir etkinlik yapalım ve şefler, yazarlar, basın ve tüm blog yazarları dostlarımızla birlikte olalım. Dostluklarımızı pekiştirelim, sevgi ve paylaşımlarımızı arttıralım. Ancak şartlar herkesi çağırmaya uygun olamadı maalesef. Umarım çağıramadığımız dostlar bizlere hak verir.

Etkinlik yapmak için yola çıkarken en büyük desteği, misafirlerimizle birlikte bize kapılarını açarak, şahane bir ev sahipliği yapan aziz dostum Taksim Feronya Oteli sahibi sevgili Ülfet Silahtaroğlu'ndan aldık. 9cu katı bize tahsis ederek birlikte bahar temasını yansıtabilmek için dekor ve tanzim işlerinde de bizlerle oldu, tüm misafirlerimizle yakından ilgilenerek hepimizin gönlünü bir kez daha fethetti. Feronya Oteli Taksim'in kalbinde 4 yıldızlı lüks, şık ve tradisyonel bir İstanbul oteli. Kaliteli, temiz ve muhteşem bir mutfağı var. Kongre merkezleri ile kültür, sanat ,ticaret, tarih, eğlence ve alışveriş  merkezlerine yakınlığı ile yerli ve yabancı turistlere sıcacık bir ev sahipliği yapıyor.

Etkinliğimizi planlarken günlerce neler yapabiliriz diye çok düşündük, dostlarımızı sıkmadan, çok renkli, sesli ve eğlenceli bir etkinlik yapalım istedik. Defalarca Feronya otele gittik geldik, arkadaşlarım  evlerinde davetli listesinin belirlenmesinden tutunda , konsept, katılımcılar ve sponsor firma görüşmelerine kadar defalarca yazıştılar, telefonlaştılar. Partimiz için gerekli isim kartlarından, davetiye ye kadar ince ince düşünüp çok çalıştılar, çok yoruldular. İstedik ki farklı olsun, baharı şarkılarla karşılayalım, burada da sevgili dostum, genç arkadaşım  sıradışı müzik meraklılarının yeni gözdesi Özge Eyüpoğlu Türk Sanat Müziği ve Cazı buluşturduğu ilk albümü “Meftun” dan yumuşacık sesi ile söylediği şarkılarla kulaklarımızın pasını sildi.

Yine imaj danışmanı ve adab-ı muaşeret eğitmeni çok sevgili Güneş Tulga'cığım imaj ve kadın konusunda keyifle izlenen bir söyleşi yaptı. Dış görünüşten duruşumuza, el ve kol hareketlerimize kadar karşımızdakini nasıl etkileyebileceğimizden, diksiyon ve ses tonunun öneminden, hayattaki doğru renkler ve bize yakışan renkler hakkında bilgiler veren Güneş Tulga yürüyüş, oturuş, duruş biçiminin de, eğitimle oluştuğunu ancak giyiniş biçimimizin, kişisel seçimimiz olduğunu ve bunu değiştirebileceğimizi anlattı. Vakit olsaydı daha kimbilir neler neler anlatacaktı.

Can dostumuz, Milliyet Gazetesi Lezzet Eki köşe yazarı, herkesin "Bimutfakikişef" olarak tanıdığı, Ziyade Fasıl'ın olmazsa olmazı, Sofra Dergisi yazarı, çok sevgili Özlem Mekik bu mutlu günümüzde de bizi yanlız bırakmadı. Davetimize katılarak, elinde mikrofon ile  hem tüm misafirlerimizle sohbet edip, bize yardımcı oldu hem de etkinliğimize gülen yüzü ile mutluluk, renk ve neşe kattı.

Taksim Feronya Otelin mutfak şefi Durmuş Karataş ve ekibinin hazırladığı Türk ve Dünya Mutfağı ağırlıklı açık çay büfesi hem midemizi hem de gözlerimizi doyurdu. Durmuş usta'dan bir workshop alacağımız var! Serviste ise yine İbrahim Yıldırım ve ekibi sıcacık, nazik ve yönlendiren tavırları ile tüm konuklarımızın ve bizlerin beğenisini aldı.

Sevgili arkadaşım, yeni blog yazarı "Hatun Porselen" Dilek Özacar, herbirimize elleri ile boyadığı bahar çiçekleri ile bezenmiş nefis porselen kaşıklar hediye etti. Hotpoint'in katılımcılar için düzenlediği bir hoşluk olan lezzet yarışmasında Hotpoint Marka Danışmanı ve Mutfak Sırları blog yazarı Nilay Tulum birkaç farklı sebze ve meyve ile hazırlanmış içecekler konuklarımıza ikram edilirken kendilerinden içeriğindeki lezzetlerin hangi sebze ve meyvelere ait olduğunu bulmalarını istedi. Kazanan talihliye  katı meyve press'i hediye edilirken diğer tüm katılımcılara da birer Hotpoint Çay makinesi hediye edildi.
 
Sponsorlarımızdan Aryıldız ve Zwilling çekiliş yaparak katılımcılarımıza hediyeleriyle katkıda bulundular. Home Sweet Home bahar renkli köşe yastıkları ile evlerimize renk ve sukunet kattı. Uzm.Psikiyatr Dr.Enver Demirel ve Psikolog ve Aile Danışmanı Özge Ünal " Dokuz Tip Mizaç Modeline göre ilişkilerin doğası…"Aşk-ı Mizaç" adlı kitaplarını tüm konuklarımıza hediye ettiler.

Pepsico çantalarında paketler dolusu atıstırmalık cips, şeker ve jelibonlarla birlikte çok şık deri kaplama bir ajanda da konuklara hediye edildi. Leyla İnanır ise konuklarımızı tam Profesyonel BIONOME cilt bakımı çekleri ile sevindirdi.Ayrılığın Dört Hali yazarı Nurunisa Doğruyol'da imzalı kitapları ile bizlere destekde bulundu. Ziyade Fasıl ise bir katılımcımızı çekilişle belirleyerek mekanında bir gece hediye etti.

Gelelim partimizin diğer sponsorlarına; HC Hair Care'den şampuan, saç bakım kremleri ve onarıcı krem, Activar'dan  Activar Gece kremi ve Activar kapsül, Anavarza'dan nefis bal, Calve'den lezzetli soslar, Eriş Un'dan un ve nudo, Farmasi'den şık çantası içinde Elegant Lipstik, At kestanesi Balsamı ve El kremi, Flormar'dan dudak bakımında yardımcı Care 4 Lips, Keramika'dan herkese farklı ürünler, Porland'dan çay kupaları, Koroplast'tan mutfakta temizliğe yardımcı ürünler ve mutfak önlüğü, Lav'dan dantelli çay takımı, Murat Bey peynirlerinden çekilişle peynir, Pakmaya'dan tüm tatlı ürünlerini kapsayan bir paket, Erkap ise kağıt ve karton ürünlerinden nefis bahar renklerinde baton kek ve muffin kalıpları vererek bizlere destek oldular

.Partimizin bir de sürpriz sponsoru vardı. http://www.kodsekiz.com/sira-disi-isler/ Eğer klasik organizasyonlardan sıkıldıysanız? Her sene aynı şekilde doğum günü kutluyorsanız? Ya da evlilik yıldönümleriniz çok sıradansa? KodSekiz size sıra dışı kutlamaların kapısını açan bir organizasyon. Bir gün ajanlar tarafından kaçırılabilir, Kapalıçarşı da casus filmlerini aratmayacak sahneler yaşayabilir, ya da Köpekbalıkları ile dalış yapabilirsiniz. Hepsi kişiye özel hepsi eşsiz ve heyecan dolu. İşte KODSEKİZ'in yaratıcısı sevgili Ceyhun Diribaş iki katılımcımıza helikopter turu hediye ederek bizleri de şaşırttı.

Katılımları ile bizleri mutlu eden tüm dostlara, zarif jestleri ile tüm sponsorlarımıza, başta Ülfet Silahtaroğlu olmak üzere Taksim Feronya otel'i Ailesine, sevgili Özlem Mekik'e, canlarım Özge Eyüpoğlu ve Güneş Tulga'ya ve Bahara Merhaba Partimizin 4 yapraklı yoncalarından Selma, Sibel ve Funda'ya candan teşekkürlerimle.

Sibel Yalçın
http://ev-atolyesi.com/,
Selma Mollaoğlu http://mutfakvetatlar.blogspot.com.tr/,
Funda Aydeniz http://arenandfamily.blogspot.com.tr/
ve ben Oya Emerk
http://www.oyascuisine.com/

Sponsor Listemiz:

 

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook