Menu

Content

Florya İstanbul Akvaryum

 23 Aralık Salı Günü LuNa organizasyon'dan sevgili Hale Oylumlu'nun daveti üzerine katıldığım Florya sahilinde kurulmuş İSTANBUL AKVARYUM'da diğer blogger arkadaşlarımla birlikte 2 saat süren bir devri-aleme çıktık. Hava muhalefeti nedeni ile Bostancı'dan deniz otobüsü kalkmayınca metrobüsle Florya'ya ulaştım.

Dünya denizlerinde yaşayan balık türlerinin içinde bulunduğu, kendi türündeki akvaryumlarla karşılaştırıldığı zaman, gezi güzergahı, temalandırma, interaktiflik, yağmur ormanı ve yeni nesil teknolojisiyle tüm akvaryumlar içerisinde önemli bir konuma sahip bu çok ferah ve geniş akvaryum ‘ilk’leri ve ‘en’leri olan bir proje.

Bizler de İstanbul Akvaryum'da coğrafi bir rotayı takip ederek Karadeniz'den başlayan ve Pasifik’e kadar uzanan toplam 16 tema ve 1 adet yağmur ormanından oluşan güzergahta bir yolculuk yaptık.

Yağmur ormanına adım atar atmaz kendimizi çok nemli, yağmur ormanı atmosferinde bulduk. Bu kez de deniz canlılarına ilaveten kurbağa ve örümcek gibi bu coğrafyanın hayvanlarıyla da tanışma fırsatını yakaladık. Anavatanı Güney Amerika olan ve hem suda hem de karada yaşayabilen dünyanın en büyük kemirgeni sevimli Capybara'yı ilk kez burada gördüm.

Köpek balığı, Deniz Atı, Kaya balığı, Müren balığı, akvaryumun en büyük canlısı  olan Limon köpekbalığı, Zebra köpekbalığı, Orfoz, Vatoz, Mercanlar, Deniz yıldızları, kırmızı karınlı Piranalar, siyah havyarı ile ünlü Rus Mersinleri gibi bir çok canlıyı doğal yaşam koşullarında gözlemledik. Bunların yanısıra Nuh'un gemisi, Truva atı ve Penguenlerin de dünyasına girdik.

Temalandırılma sırasında o alanın kültürel, coğrafi, tarihi ve mimari özellikleri ile buna uygun dekoratif unsurlar, interaktif oyunlar, filmler ve alan hakkında detaylı bilgilerin verildiği görsel grafikleri hayretle izledim.

Alanların, ses ve ışıklandırma sistemleri de bu temalandırmaya uygun olarak düzenlenmiş. Antartika bölümündeki buz kütlesine dokunmak çok ilginçti. İzlediğim kadarı ile hemen hemen herkes özellikle burada resim çektiriyordu.

"İstanbul Akvaryum"da Atlantik Okyanusu deneyimi yaşamak ve yirminin üzerinde farklı türde köpekbalığı ile burun buruna gelmek isteyen, en az 1 yıldız dalış brövesine sahip olan 14 yaş ve üzeri, dalışa engel herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan ve brövesi olan herkes, uzman eğitmenler eşliğinde dalış da yapabiliyormuş.

Dalış rezervasyonları Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresinden veya 444 97 44 numaralı telefonla ayarlanıyormuş.

Rakamlarla İstanbul Akvaryum:

  • 6.800 metreküp su hacmine sahip, toplam 64 adet tank,
  • 100 dönüm arazi içerisinde, toplam 22 bin m2’lik 2 katlı dev proje,
  • İstanbul Akvaryum’a ait 1.200 araçlık 32 bin m2’lik otopark alanı,
  • 6.000 m2’lik ziyaretçi alanı,
  • Karadeniz’den başlayıp Pasifik’e kadar uzanan 1,2 kilometre uzunluğundaki, özel temalı gezi güzergâhı,
  • Birbirinden ilginç türlerin bulunduğu yaklaşık 1.500 çeşit, toplam 15 bin adet kara ve deniz canlısı,
  • 2 adet 15 kişilik 6 akslı 5D sinema salonu, 7 ayrı film izleme seçeneği, rüzgâr, sis, su gibi efektler yaşatan sıra dışı sistem,
  • İstanbul Akvaryum içerisinde 470 m2’lik alana sahip hediyelik eşya birimi,
  • Gezi güzergahı üzerinde 3 kafe,
  • Bir tarafı Panama Kanalı manzaralı, diğer tarafı deniz manzaralı 1 adet restoran.

Bizler her nekadar yetişkin de olsak çok keyifli geçen iki saat içinde bu yolculuğumuzu tamamladık İstanbul Akvaryumda. Daha sonra deniz manzaralı terasta LuNa Organizasyon tarafından bizim için özel olarak yılbaşı konseptine uygun olarak hazırlanan renkli ve şık masalarda yemek ve tatlı keyfi yaptık. Devri-aleme çocukları ile gelen arkadaşların çocukları için özel eğlenceler, zarif hediyeler ve bir de Noel Abla vardı.

Hem bizler hem de geziye katılan çocuklar için büyülü  mavi derinlere  yaptığımız bu yolculuk
tan hepimiz çok mutlu ayrıldık. Eğer sizler de sayısız deniz canlısını bir arada görmek istiyorsanız İstanbul Florya'da dünya deniz ve okyanuslarında bulunan canlı yaşamı ayağınıza getiren bu mekana mutlaka gitmelisiniz derim.

Bu vesile ile çok neşeli, keyifli ve yararlı bir gün geçirmemizi sağlıyan LuNa organizasyon Ailesine ve Hale Oylumlu'ya binlerce teşekkür.

İstanbul Akvaryum hafta içi 10.00-19.00 ve hafta sonu 10.00-22.00 saatleri arasında açıktır.

Yetişkinler 35 tl, öğrenci, öğretmen 25 tl.

Adres:

Şenlikköy Mahallesi Yeşilköy Halkalı Cad. No:93 Florya-İstanbul
http://www.istanbulakvaryum.com
Telefon: 444 9 744

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook