Menu

Content

Özlem Mekik İle Günümüz Lezzetleri

Kimdir Özlem Mekik? Elinden ve dilinden lezzet akan, pozitif bakışın abidesi, eğitmen şef, Sofra Dergisi ve Milliyet Lezzet köşe yazarı, Magazinkolik yazarı, Ziyade Fasıl'ın mutlu sahibesi, televizyon programcısı, mütevazi ve sıradışı kişililiği ile tüm onu tanıyanların canıdır, ve de bu tespitlerime katılacak insan sayısı da hiç az değildir.

Tüm bu hasletlerine bir de kitap yazarlığı ekliyen sevgili Özlem, böylelikle yeni bir yola daha çıktı. Kalbimizde ki yerini bir de evimizin en sıcak bölümüne girip daha da perçinleyerek, mutfaklarımızda da bize yardımcı oldu. Mutfak aşkını, yeni keşiflerini bizlerle paylaşarak bir çoklarına örnek oldu. Alfa Yayınları tarafından yayınlanan ve Özlem Mekik'in yaratıcı mutfağından çıkan birbirinden özel 68 tarifin yer aldığı kitap, raflardaki yerini aldı bile.

İnsanların dışarıda yedikleri yemekleri neden evlerinin mutfağında da kolayca yapmasınlar fikrinden yola çıkan tariflerinde her yemeğin kaç kişilik olduğu, hazırlama ve pişme süresi yer alıyor. Ölçüler de adet, demet, kaşık ve bardakla…Tariflerde bir de gastro akademi notu var, burada lezzete lezzet katacak ipuçlarına yer verilmiş. Sahibi olduğu İstanbul'un sayılı eğlence kulüplerinden, 13 yıldır Anadolu yakasında "Fasıl" denince akla gelen ilk yer olma özelliğini taşıyan Ziyade Fasıl'da yapılan  "Özlem Mekik ile Günümüz Lezzetleri" isimli kitabının lansmanı fevkalade keyifli ve neşeli geçti.

Tüm davetlilere Özlem Mekik'in tek tek imzaladığı kitabının Alfa Kitap tarafından hediye edimesi ise çok büyük bir jest oldu. Sunuculuğunu şovmen Okan Karacan'ın yaptığı, 200 kişilik seçkin bir davetli topluluğunun katıldığı gece Özlem'in yaptığı "hoş geldiniz ve teşekkür" konuşması ile başladı ve tüm davetliler tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle izlenen "Roman Show, Davul Show, Koro Show, Zeybek Dans gösterileri" ile devam etti.

Peki, Ziyade Fasıl'ın menüsünde neler mi vardı?

  • 14 çeşit meze,
  • 2 ara sıcak,
  • Hünkar Beğendi,
  • Special İrmik Helvası,
  • Maraş Dondurma
  • Pasta

Geceyi taçlandıran ise üç katlı nefis pasta oldu. Gece sonlanırken Özlem Mekik davetlilerini bir de hediye yağmuruna tuttu. Özlem Mekik'in isim ve imzasını taşıyan şık siyah kep ve önlüklerin yanısıra sponsorlar tarafından da davetlilere geceyi hatırlatacak özel armağanlar sunuldu. Ziyade Fasıl, Hollywood produksiyon, Onka medya, Home Sweet Home, Alfa kitap, Uba Foto, Bizim Yağ, Atamer Tekstil, Konfeti Gold, Altınbaşak Mutfak eşyaları, Lava, Sihirli Spatula, Modalı Gıda, Çiçeğim Çiçekçilik, Harf Ajans, Dna Chiefs, Golf Maraşım Dondurma ve Gurupinox bıçaklarına zarif jestleri için çok teşekkürler.

Sevgili Özlem Mekik kitabının lansman gecesinde  Ziyade Fasıl’da davetlilerine unutulmaz bir gece yaşattı.  Bu vesile ile Ziyade Fasıl ekibine lezzetli ve özenli servisleri, Özlem Mekik’e bu unutulmaz gecede hepimizle tek tek ilgilendiği ve ortamı şenlendirip eğlenceye doyurduğu için candan teşekkürler. Kitabının yolu açık olsun, daha nice nicelerine, bu daha bir başlangıç!

Ziyade Fasıl Adres : Yazmacı Tahir Sk. No:22 Sahilyolu Suadiye/İSTANBUL

Telefon : 0533 293 58 83

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook