Menu

Content

Karpuz Rüyası

Çilek ve Erik pestili tariflerinden sonra sıra değişik yaz içeceklerini sizlerle paylaşmaya geldi sevgili takipçilerim. Yazın bu en sıcak günlerini yaşarken buz gibi bir karpuz kokteyline ne dersiniz? Sanırım hayır diyeniniz olmaz. Yaz içeceklerinin en güzellerinden biri de Hindistancevizi likörü "Malibu Coconut" ve şeftali likörü "Archers"dır benim için ..Hele hele bu likörler meyve suları ile karışmaya görsün! Tadına doyum olmaz. O zaman buyrun kokteylimizi hazırlamaya!

Malzeme Listesi:

  • 4 büyük dilim karpuz (2 dilimini karpuz suyu için kullanacağız.)
  • 1 su bardağı Malibu Coconut veya Archers şeftali likörü
  • karpuz posası
  • toz şeker
  • küçük karpuz dilimleri, taze nane

Tarif:

Bir gece öncesinden 2 dilim karpuz küp küp kesilir ya buzdolabı poşetine ya da kapaklı bir kutuya konarak buzluğa konur.
Diğer iki karpuz dilimi blender'a konur ve çekilir, ince süzgeçten süzülür, suyu ve posası ayrılır. Bardak ağzının sığabileceği büyüklükte iki kase alınır. Kasenin birine karpuzun suyunu çıkarırken elde edilen posası, diğerine toz şeker konur.

Kadehler önce karpuzun posasına batırılır, kendi etrafında bir iki kez çevrilir daha sonra aynı şekilde şekere batırılır ve çevrilir. İçecekleri hazırlayana kadar (kısa bir süre) kadehler buzluğa konur.

Dondurulan karpuz dilimleri, Malibu Coconut veya Archers likörü ile daha önce hazırladığınz  karpuz suyu blender'a konur, arzu edilen kıvama kadar çekilir. (ister biraz buz parçacıklı karpuzlu, ister pürüzsüz)

Hazırlanan kadehlere şekerli kenarlara değmeyecek şekilde doldurulur , küçücük bir karpuz dilimi ve taze nane ile süslenerek ve hemen servis edilir.

Afiyetle!

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook