Menu

Content

Pekmezli Bebe Bisküvi

Cantanelerimi artık hepiniz biliyorsunuz. Gözümün nuru kızlarımın, hayatımızı aydınlatan çocukları. Yaşayan bilir, torun sevgisi bambaşka bir şey. Aralarına en son katılan 3 numaralı cantanem Deniz'im henüz 2 yaşında bile değil. Beslenmesine dikkat etmemiz gereken bir yaşta. Elimizden geldiğince sağlıklı, taze, mevsiminde sebze-meyve tüketmesine, organik hayvansal gıdalarla beslenmesine özen gösteriyor, elimizden geldiği kadar paketli gıdalardan uzak durmaya çalışıyoruz. O yüzden kısa bir tatil için Bodrum’a geleceklerini öğrenince iki gün öncesinden kuzumun sevdiği ve sağlıklı beslenmesine uygun yemekler listesi hazırladık, alışverişimizi yaptık. Öğün aralarındaki beslenmesinde de daha sağlıklı olsun diye evde bebek bisküvisi istedim ve araştırmalara başladım.

Unsuz ve şekersiz beslenmenin giderek yaygınlaşmasıyla hemen her çeşit yemek için birçok tarifi kolaylıkla bulabiliyorsunuz. Benim önceliğim yapacağım bisküvilerin rafine şeker içermemesi olduğu için aşağıdaki tarifi uyguladım. Sizler buğday unu da olmasın diyorsanız ona da uygun seçenekler var; dediğim gibi biraz araştırmayla alternatiflere ulaşabilirsiniz.

Bisküvi için tatlandırıcı olarak hurma, keçiboynuzu, muz veya pekmez kullanabilirsiniz. Ben bu seçeneklerden daha faydalı olacağını düşündüğüm pekmezi kullandım. Bazı yayınlarda pekmezin yüksek sıcaklıklarda çok zararlı maddeler ürettiğini ve tehlikeli olduğunu okumuştum. Biraz daha araştırınca bilinçsiz yapılan pekmezlerde yüksek sıcaklıklarda istenmeyen bileşiklerin oluştuğunu ve bunun da pekmezi sağlığı tehdit eder bir hale getirdiğini öğrendim. Üretilirken yüksek sıcaklıklarla karşılaşmamış, düşük sıcaklıkta, vakum uygulaması ile doğru teknikle pişmiş pekmez ise sağlıklı ve faydalı olanı. Bildiğimiz ve güvendiğimiz markalar tercih etmemiz ve etiket okumayı öğrenmemiz gerekiyor kısacası.

Malzeme Listesi:

  • 2 çay bardağı un
  • 2 çay bardağı pirinç unu
  • 1/2 çay bardağı irmik
  • 100 gr yumuşak tereyağı
  • 5 çorba kaşığı pekmez
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1/2 paket kabartma tozu

 Tarif:

Tüm malzeme derin bir karıştırma kabına konur, yoğurulur. Hamur üzeri kapatılarak 1 gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gün hamurdan parçalar kopartılarak başparmak kalınlığında rulolar yapılır, istenilen boyutta kesilerek şekil verilir. Üzerine çatalla bastırılır. Yağlı kâğıt serili tepside önceden 165 dereceye ısıtılan fırında 15 dakika kontrollü olarak pişirilir. Tamamen soğuyunca tepsiden alınarak kapalı kutuda saklanır.

Afiyet Olsun!

 

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook