Menu

Content

Naneli Kavun Sorbe

Yaz mevsimi takvim üzerinde yavaş yavaş bitiyor ama sıcaklar hâlâ bunaltmaya devam ediyor. İşte bu aralar içimizi ferahlatacak bir lezzet istersiniz diye güzel bir sorbe tarifi paylaşmak istedim. Hele ki süt ürünleriyle aranız iyi değilse dondurma yerine her zaman bu hafif tatlıyı tercih edebilirsiniz. İtalyan buzu diye anılan Sorbe yapımında kullanılan malzeme son derece basit, her evde bulunan ürünlerdendir. Malzemeler de her evde bulunan meyve, su ve şekerdir. Geleneksel tariflerde şurup kullanırken istenirse şeker yerine bal da koyulabilir. Sorbede ilk yapılacak meyvenin küçük doğranarak buzluğa atılması ve iyice donmasıdır. Eh, o zaman daha fazla beklemeden tarife geçelim....

Malzeme Listesi:

  • 4 dilim kavun (küp küp doğranacak)
  • 200 gr toz şeker
  • 250ml su
  • 1/2 limonun suyu
  • çay kaşığı ucu ile tuz
  • 6-7 dal taze nane

Yapılışı:

Kavunlar minik küpler halinde dilimlenerek buzluğa atılır. Şeker ve su kaynatılarak şurup haline getirilir. Soğutulur.
Kavun dilimleri sorbe yapımından 10 dakika önce buzluktan alınır, dışarda bekletilir ve sonra robota konur. Naneler yaprak olarak ayrılır.

Robota konan kavun dilimlerinin üzerine soğutulmuş şerbet, limon suyu, tuz ve yıkanmış yaprak naneler konur ve püre oluncaya kadar birlikte çekilir. İster dondurma makinesinin prospektüsünde yazan kurallara göre makinenin hazinesine konarak sorbe haline getirilir ister kapaklı bir kutu içerine konarak buzluğa kaldırılır, 2-3 saat sonra bir kaç kez karıştırılır.
Servis esnasında yaprak nane ile süslenir.

Afiyet Olsun!

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook