Menu

Content

Metre Pizza Caddebostan

Ailecek gidip te her seferinde memnun kalktığımız bir restorandan bahsetmek istiyorum siz takipçilerime bu gün. Adına bakıpta sadece pizza mı demeyin! Tam bir İtalyan restoranı "Metre Pizza" hem de en alasından. Daha kapıdan adımınızı atar atmaz gözünüze çarpan cıvıl cıvıl renkli hakiki bir pizza fırını taa Napoli'den,  İtalya'dan gelmiş, içinde odun ateşi yanıyor.

Fırını gibi restoran da cıvıl cıvıl, renkli ve sıcacık. Sıcacık derken tabi ki atmosferinden bahsediyorum. Kendinizi evinizde hissetmemeniz için hiçbir sebeb yok! İlgili personeli hem bilgili hem de güleryüzlü. Cadde'deki  birçok restoranda görmeye alışık  olmadığımız pozitif ve güler yüzlü servis elemanları, Napoli usulü pizzası, kaliteli ve lezzetli İtalyan mutfağı yemekleri, müthiş tatlıları, iç ve dış mekanı ve konum itibari çok merkezi bir yerde olması ile her an  düşünmeden gidilebilecek bir seçenek.

Ben bıkıp usanmadan tekrar tekrar gidebileceğim bu mekanı yemek blogger'ı dostlarıma da tanıtmak istedim. Her gidişimde tadı damağımda kaldığı için zor beğenen gurubumun da memnun kalacağından neredeyse 100/100 emindim. Öyle de oldu! Kararlaştırılan günde hepimiz heyecan içinde oradaydık. Sevgili Betti Lembi ve Arif bey bizleri çok güzel ağırladılar. Tüm gurubun toplanmasını beklerken çaylarımızı yudumlayarak mekana ait resimlerimizi çektik.

Sıra bizler için hazırlanan sofraya oturmaya geldiğinde Betti bizlere mekan ve özellikli pizza hamurları ile ilgili bilgileri verdi. Henüz açılalı 2 sene olan Metre Pizza Cadde'nin olmazsa olmazlarından olmaya aday. Eğer sizlere İstanbulda yaşayan İtalyanların sadece burada yediğini söylersem belki de başka birşey söylemeye gerek kalmaz.

Pizzalar Napoli usulü yapılıyor ve uzunluğu istenilen adet'e göre geliyor burada. Tek pizza isterseniz yuvarlak tahta üzerinde, 2 pizza isterseniz 50 cm'lik bir tepside, 3 pizza için 75 cm'lik, 4 pizza için 100 cmlik olarak geliyor. En uzun 125 cm olabiliyor. Sunumu güzel, tadı damak çatlatan, hele yanında bir kadeh kırmızı şarapta olursa dokunmayın keyfime.. Hamuru çok özel hazırlanıyor, hazım kolaylığı sağlaması ve kenarlarının kalın, tabanının ince olması için hamur 2-3 gün dinlendiriliyormuş. Ayrıca iklim şartlarına göre de ayarlanıyormuş.  İşte pizzanın lezzetli olmasının püf noktası burada yatıyormuş. Pizza şefi Sardunya'lı Giacomo 2-3 ayda bir gelip işi denetliyormuş.

Lazanya'yı severek yediğim tek yer Amerika idi şimdiye kadar, ama artık Metre Pizza. Bu kadar mı nefis yapılabilir. Makarnaları da ev yapımı ve hakikaten çok lezzetli... Zengin şarap menülerinden seçeceğiniz damak tadınıza uygun bir şarapla birlikte  Melanzane Parmigiana'yı mutlaka denemelisiniz derim.

Tadım masamızı nelerle mi donatmışlardı? Önce masaya sıcacık Focaccia ve Pucola salatası geldi, üzerindeki Parmesan dilimleri bir anda bitiverdi, peynirin kalitesi müthişti. Arkasından hemen ev yapımı Lazanya ve Melanzane ve yine ev yapımı makarnalar enginarlı Fettucine ve Fettucine Boscaid; Tadına doyamadık. 13 kişi olduğumuz için kendimizi metrelik pizzalara hazırlıyorduk ki, extra gelen bir tabak lazanya'da bir anda silip süpürüldü. Bu arada limonatasından da bahsetmeden geçemeyeceğim, hakiki ev yapımı, müthiş, deneyin bakın bir derim !

Pizzalara gelince; Buffalo Mozerella'lı Campania, Tavuklu Pizza Pesto, benim favorim Patlıcanlı Sicilia, Salam, sosis, sucuklu Pizza Mista, Roka ve Bresaola'lı Piemonte, Labne Sos ve Dana Bacon'lı Flamenco. Hepsi de birbirinden lezzetli ve iddialı idi.

Tadımı taçlandıran yine benim favorim Tiramisu oldu. Dinlendikçe güzelleşen, hakiki Mascarpone ile yapılan bu tatlı iddia ediyorum ki İstanbul'da yiyebileceğinizin en güzeli. Panna Cotta'da yine çok güzeldi ama sanırım sosu hazır sos idi. Bence o sos da özel olmalı!

Çok keyifli geçen bir etkinlik sonra hepimiz evlerimize dönerken bir daha ne zaman gelebileceğimizi planlıyorduk. Pizzası, Makarnası, Melanzanesi, Lazanyası ve daha sayamadığım birçok İtalyan yemeği çeşitleri ve muhteşem tatlıları ile çekinmeden özellikle tavsiye edebileceğim bir mekan "Metre Pizza".

Adres: Caddebostan Mahallesi, Bağdat Caddesi, Beyaz Akasya Sokak, No 300, Kadıköy, İstanbul
Tel:0216 350 3160

 

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook