Menu

Content

Bodrum Mandalinası Marmelatı

Bodrum denince mavi-beyaz evleri, mis kokulu begonvilleri, deniz-kum-güneşi, tertemiz havasından sonra ilk akla gelen efsane Bodrum Mandalini'dir.

Kendine has kokusu ve aroması ile çok özel bir ürün olan Bodrum Yerli Mandalinasının yöre halkının söylemiyle “Bodrum Mandalini” sadece olgun meyva olarak tüketilmiyor. Bodrum Yerli Mandalinasının yeşil hali de Ağustos sonuna doğru başta pastacılık ve dondurma sektöründe  aranan bir ürün oluyor. Her türlü soğuk içeceklerde, kokteyl ve salatalarda genelde ithal olarak getirilen Lime ve Kamkat yerine de kullanılıyor.

Aroması ve kokusu bakımından  bu mandalin rakiplerinden çok daha özel. Bodrum’a ilk geldiğimizde mandalina marmelatı nedir, nasıl yapılır hiç bilmiyordum.Bir süre araştırdım, okudum ve sonunda kendi tarifimi yarattım.Şİmdi sıra onu sizlerle paylaşmakta.

 Malzeme Listesi:

  • 1 kilo Bodrum Mandalinası (beyaz zarları ayıklanmış)
  • 600 gr toz şeker
  • 1/2 adet limonun suyu
  • mandalinaların kabuğu + 1 kahve fincanı sıcak su
  • 2 adet limon tuzu

Tarif:

Mandalinalar iyice yıkanır, soyulur. Mandalina tanelerinin dışındaki beyaz zarlar temizlenir. Şeklinin düzgün kalmasına gerek yok beyaz zarların kalmaması yeterli. Çekirdeği alınmış içleri bütün olarak tencereye konur. Üzerine ölçülü şeker serpilir.

Soyulmuş mandalina kabukları 1 kahve fincanı su ile iyice yoğurularak  aroması çıkarılır ve  şekerli mandalina karışımının üzerine dökülür, bekletilir.

Önce harlı sonra kısık ateşte tamamen eriyene kadar pişirilir ve el blenderı ile hafifçe ezilir, limon suyu ve limon tuzu ilave edilerek karıştırılır. Sterilize edilmiş kavanozlarda saklanır.

Afiyetle

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook