Menu

Content

Zerdeçallı Kabak Çorbası

Diyet yapmanın sadece haşlanmış, yağsız, tatsız tuzsuz yiyeceklerle yapıldığını düşünen ya da böyle yemeklerle kilo vermeye çalışan ve bundan mutsuzluk duyanlara gelsin bu tarif. Bu inancı değiştirme zamanı! Sağlıklı beslenmenin, zayıflamanın son derece lezzetli yiyeceklerle sağlanması mümkün. Bunu nasıl mı keşfettim? “Nü Happy Mutfak" sayesinde. Zaten sizlere bu kuruluşu daha önce anlatmıştım. Laf aramızda yapılan analizlerle karnemin pek zayıf çıktığını da söylemiştim. Çıkan sonucu görünce derhal daha önce başvurduğum diyet listelerini ve bu listelerdeki yemekleri aklımdan geçirmiştim. Eminim sizlerin de böyle zaman zaman başvurduğu reçeteler vardır. Sizinkileri bilemem ama benimkiler yukarıda söylediğim haşlama sebzeler, sossuz, tuzsuz salatalar, teflonda ya da ızgarada pişen derisi-yağı alınmış bir lokmacık etlerden ibaret. Elbette ki yağlı etler, baklavalar, börekler yiyerek zayıflayacağımı düşünmüyorum. Ama işte yediğinden de keyif almak istiyor insan.

Blogumu düzenli takip edenler paylaştığım yemek tariflerini, etkinlikler ya da aile ve arkadaşlarımla gittiğimiz mekânları da bilirler. Bunlar benim hayatımın olmazsa olmazları. Yemek ve mekân üzerine yazılar yazan bir bloggerdan onu mutlu etmeyecek yemekler yemesini beklemek büyük acımasızlık doğrusu. İşte o yüzden Nü Happy Mutfak imdadıma yetişti diyorum.
Şimdi sizlerle paylaşacağım “Zerdeçallı Kabak Çorbası” orada tattığım ve bayıldığım bir çorba oldu. Zerdeçalın faydaları hepimizce malum zaten. Yerken suçluluk duymayacak olmanın verdiği rahatlıkla yudumlayacağınız bu çorba sadece (115 kalori). Haydi, hemen mutfağa o zaman!

Malzeme Listesi:

  • 2 adet kabak
  • 1,5 çorba kaşığı tam buğday unu
  • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • az tuz
  • 1 çorba kaşığı kavrulmuş iç kabak çekirdeği

Tarif:

Yağ ve un tencereye konur, kavrulur. Yıkanmış kabaklar soyulmadan minik minik doğranır, karışıma eklenir, birlikte sotelenir. Su/süt karışımı ilave edilir, kaynamaya başlayınca blendır'dan geçirilir. En son zerdeçal ive tuz lave edilir, bir taşım kaynatıp ocaktan alınır. Kabak çekirdekleri ilave edilir, servise sunulur.

Afiyetle

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook