Menu

Content

Tombik Poğaça

Sevgili takipçilerim, yazı bitirip kürkçü dükkanına geri döndükten sonra geçen adaptasyon devresi ve hemen ardından gelen Karadeniz gezisi nedeniyle sizleri ihmal ettiğimi biliyorum. Aslında okullar açılmadan önce çocuklarımızın okul dönüşü keyifle tüketebilecekleri bir poğaça tarifim çoktan hazırdı. Ama dediğim gibi kısa bir ara vermek durumda kaldım. İşte şimdi “Haydi Oya daha fazla geciktirme, kolları sıva” deyip mutfağa girdim. Lafı daha fazla uzatmadan hemen tarifimi paylaşmak istiyorum.

Malzeme Listesi:

1 paket instant maya
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 adet yumurta (2 adetinin sarısı üzerine sürmek için, 2 adetinin akı ise
hamurun içine)
8 su bardağı un
200 gr beyaz peynir
1/2 demet maydanoz

Tarif:

Hamuru hazırlamak için geniş bir  kaba maya, toz şeker ve ılık süt konur ve biraz bekleyerek kabarması sağlanır. Diğer malzemeler de karışıma eklenerek hamur yoğurulur.

Hazırlanan hamurdan  hiç bekletilmeden mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılarak oklava ile oval açılır, bir kenarına peynirli iç konur, diğer ucuna bıçakla boyuna 4 kesik yapılır ve hamur peyniri içine alacak şekilde rulo yapılarak sarılır, hafifçe içe doğru kıvrılır ve resimdeki gibi şekil verilir. (bakınız resim galerisi)

Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Tepsi mayası için kısa bir süre bekletilir. Son olarak üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir.

Afiyet Olsun!

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook