Menu

Content

Kolay Tuzlu Bisküvi

Bizler hem varlık hem yokluk dönemi çocuklarıydık. Bugün hayatımızda büyük yer kaplayan birçok şey 30- 40 yıl önce yoktu. Buna belki yokluk demek doğru değil, çeşit ve alternatif yoktu ama işte orada da annelerimizin ve diğer aile büyüklerinin yaratıcılığı ve maharetleri devreye girerdi. Burada konumuz yiyecek olduğu için diğerlerine çok değinmeden demek istiyorum ki benim çocukluğumda ne bu kadar pastane ne de bu kadar çeşitli pasta, kurabiye, poğaça vb şey vardı. Hatta şimdi renk renk, şık paketlerde satılan envai çeşit bisküviler bile (öyle pek bir çeşit de yoktu zaten, topu topu 3-5 çeşit) camlı kapakları olan teneke kutularda bulunur, kese kâğıtlarına doldurulup tartılarak satılırdı. Büyük şehirlerde bile sayılı olan pastanelerde satılan çeşitler de çok sınırlı idi. İşte bugün sizlerle paylaşacağım tarif onun için beni çok eskilere, çocukluğuma götürdü. O zamanların pastanelerindeki değişmez tuzlu bisküvi tarifini birlikte deneyelim mi? 

Malzeme Listesi:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 çay bardağı elenmiş un

 Tarif:

Un ve kabartma tozu birlikte elenir. Sıvı yağ, süt, toz şeker ve tuz mixerlanır. Bu karışıma unlu karışım ilave edilir, yoğurulur. Hamur tezgah üzerine alınır ve çiğ köfte yoğurur gibi yoğurulur. Hamur iyice özdeşleşmelidir.

Yoğurulan hamur 15 dakika dinlendirilir ve istenilen şekil verilir. Yumurta sarısı sürülür, üzerine susam, çörek otu veya ince rendelenmiş parmesan peyniri serpilir. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.

Afiyetle!

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook