Menu

Content

Hakiki Brownie

Sevgili Dostlarım, instagramdaki son paylaşımım o kadar beğeni ve tarif isteği aldı ki, ben de hemen bu paylaşımımı sizlere de ulaştırmak istedim ve geçtim PC'nin başına. İkram şekilleri ile de olay yaratan Brownie'nin nasıl ortaya çıktığı ile ilgili bazı efsaneler var. Kimi mutfakta yapılan bir hata sonucu der, kimi bir otel sahibinin şeflerinden çok farklı bir tatlı istemesi sonucu der.

Hangisi olursa olsun hakiki Brownie içi ıslak, yoğun, yapışkan, üzeri sert kabuklu, kırılgan, tereyağı ve çikolatası bol olandır. Bazen yanında dondurma , bazen krema ile sunulan, bazen üzerinde çikolata veya karamel sosu olan veya içinde bol cevizi olandır. Bence bol çikolatası ile Brownie mutluluğun formülüdür.

Benim tariflerim de taa 1970 li yıllara dayanır. Sitemde birden fazla Brownie tarifi vardır. O zamanlar yaşadığım Amerikada bir hit olan Brownie Amerikalı arkadaşlarımın anneannelerinin yemek tarifi defterlerinden gelenlerdir. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı olduğu gibi bu tarifler de ufak tefek değişiklikler gösterir ama hepsi hakikisidir. Bizde Brownie diye bilinen çikolatalı ıslak keke hiç mi hiç benzemez.

Malzeme Listesi:

  • 165 gr tereyağı
  • 200 gr bitter çikolata
  • 3 adet yumurta
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 silme yemek kaşığı kakao
  • 150 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya

Tarif:

Yumurtalar ve vanilya rengi açılıp, iki misli oluncaya kadar çırpılır. Toz şeker yavaş yavaş çırpma işlemi devam ederken ilave edilir. Tereyağı kaynatmadan ısıtılır. Küçük parçalara ayrılan çikolata içine atılır, sürekli karıştırılarak  erimesi sağlanır.

Çikolatalı karışım bir spatül veya tahta kaşıkla yumurtalı karışıma ilave edilir. Un ve kakao birlikte elenir, karıştırılır, karışıma katılır. Çok fazla karıştırmadan, çırpmadan homojen bir hal alması sağlanır.

Fırın 180 dereceye ısıtılır. 23x23 ebadında kalıba yağlı kağıt serilir, o da iyice yağlanır. Kalıba dökülen karışım 25 / 30 dakika pişirilir. Fırından alınır. Soğuyunca kare kare kesilerek dondurma ya da krema eşliğinde servis edilir.

Afiyet Olsun!

 

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook