Menu

Content

Yeni Bir Yıl için Yeme - Içme Önerilerim

Yılbaşını dışarda geçirmek istemeyen, evde ailesi ve sevdikleri ile hoş bir yılbaşı gecesi geçirmeyi düşünen siz takipçilerime benim de birkaç önerim olacak. Yeni bir yıla girerken 'o gece nasıl geçerse tüm yıl da öyle geçer' gibi bir inançın olduğuna inanan bizler herşeyin daha güzel ve özenli olması için büyük bir çaba sarfederiz. Hem kendimizi hem de soframızı o güne özel olarak hazırlarız.

Benim soframda yılbaşı konseptine uygun mutlaka olması gereken dört renk olur; Kırmızı, yeşil, beyaz ve dore. Bol bol mum ve yılbaşı çiçeği kullanmaya da özen gösteririm. Düz ve açık tonlu masa örtüsü, sofra örtüsüyle örtüşecek renk ve desende peçeteler kullanırım. Masamın üzerinde bolluk ve bereket getireceğine inandığım geleneksel yılbaşı kurabiyeleri, meyve şekerlemeleri ve kuru yemiş tabakları koymayı ise hiç ihmal etmem.

 

2019'a  girmeye sayılı günler kala yeni yılı keyif ve eğlenceli bir şekilde evlerinde kutlamak isteyenler için geleneksel hindi, iç pilav, brüksel lahanası üçlemesine alternatif bir yılbaşı menüsü sunmak istiyorum şimdi.

Geceye Sıcak Şarap, Cevizli Peynir Topu ve Kıtırım ile başlarken hazırlaması çok kolay canlı kırmızı-mor rengi ile kırmızı lahanadan hazırladığım Alman Usulü Kırmızı Lahana Garnitür sofralarınıza renk ve lezzet katacak. Nar gibi kızarmış hindi'nizin içini doldurmak için ise çok değişik ve lezzet küpü bir tarifim var. Tarifi şu anda aramızda olmayan Madame Ninon'dan.

Hindiye eşlik edecek Fransız Usulü Garnitür Patates ya da Bal ve Zahterli Patates'in tadı ise eminim uzun süre damaklarınızda kalacak. Bir başka önerimde Zencefil ve Portakallı Havuç Sote ile Bademli Pırasa Ezmesi, her ikiside yılbaşı sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. Eğer sofranızda mutlaka pilav olsun istiyorsanız o zaman da Kayısılı İzmir Pilavını mutlaka deneyin derim.

Geceyi tatlandırmak için ise iki önerim var, ya Meyve ve Konyaklı Yeni Yıl Keki ya da kestaneli Mon Blanc/Uludağ pastası.

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise ikramınız içinizi sımsıcak ısıtacak bol sirke ve sarmısaklı bir İşkembe Çorbası olabilir. Şimdiden hepinize tüm beklentilerinizin gerçeğe dönüşeceği huzurlu, keyifli ve aydınlık bir 2019 diliyorum.

Menüm:

Sıcak Şarap

Cevizli Peynir Topu

Hibeş ve Susamlı Kıtırım

Hindi

Alman Usulü Kırmızı Lahana

Fransız Usulü Patates

Bal ve Zahterli Patates

Zencefil ve Portakallı Havuç Sote

Bademli Pırasa Ezmesi

Kayısılı izmir Pilavı

Meyve ve Konyaklı Yeni Yıl Keki

Mon Blanc/Uludağ Pastası Ve İşkembe Çorbası

Afiyetle!

 

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook