Menu

Content

Himalaya Mucizesi Tuz Tabletleri

Dünyaca ünlü şefler ile Türk şeflerini yemek fikirlerini ve deneyimlerini paylaşmak üzere bir araya getiren dünyanın ilk gezici yemek festivali Omnivore Food Festivali'nin İstanbul'daki durağı İstanbul Kongre Merkezi'nde stantları gezerken  hepimizin ilgisini çekecek bir şey keşfettim.

Şimdiye kadar sadece büyük otellerde kullanılan dekoratif ve pişirme, saklama, soteleme, ısıtma amaçlı kullanılan Himalaya tuz tablet, blok veya tuğlaları. Hangisi ismi severseniz o. Hemen bir tane alıp kendim ve sizler için denemek istedim. Himalaya tuz tabletleri, ocak üstünde, gıda pişirme amaçlı kullanıldığı zaman pişirme doğal bir yöntemle yapılıyor bu da sağlığımıza çok faydalı tabi ki. Sağlıklı olduğu kadar pişirdiğim etin tadı da muhteşem oldu. Yumuşacık ve her tarafı doğal olarak tuzu ayni miktarda almıştı.

Tuz Tabletini  ocağa koyup, iyice kızmasını bekledikten sonra bir fırça yardımı ile tableti çok hafif zeytinyağı ile yağladım. Etleri pişirirken tablet iyice kızdıktan sonra her bir tarafı için ben 6 dakika pişirim yaptım.

İyi pişmiş, içi çok hafif pembe ve yumuşacık olmuştu. İçeriğindeki tüm mineralleri de ete aktardığını ve etin besleyici özelliğini ve lezzetini arttırdığını gördüğüm için sizlere de rahatlıkla önerebiliyorum.

Geçmişte insanların tuz mağaralarını, şifa bulmak amacıyla kullandıklarını da düşünürsek . Ülkemizde yeni yeni kıymeti anlaşılan bu Himalaya tuz tabletleri ile yapacağımız ızgara yemeklerimizin de ne  kadar sağlıklı olduğunu görebiliriz.  Doğru gıdaların ve yöntemlerin öneminin tüm dünyada da farkedildiği bu son yıllarda sizleri de bu tuz tabletleri ile tanıştırdığım için çok mutluyum.

Afiyetle!

Adres: Hancıoğlu Cad.No 57 Fındıklı/Maltepe /İstanbul
www.himalayanmiracle.com 
www.himalayatuzu.org
Telefon: 0 216 368 62 68
               0 530 694 40 18

 

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook