Menu

https://www.oyascuisine.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/Slides.slide_oya_lezzet_duraklarim02gk-is-690.jpglink

Content

Falyanos By Kalyon

Sevgili dostlarım, sağlıklı bir beden için balığın faydalarını saymama gerek yok sanırım. Peki, balık sofranıza ne sıklıkta uğruyor? Hangi mevsimde hangi balık yenir, aldığım balık taze mi?” diye sorgulayanlardan mısınız? Ya da “Çok seviyorum ama ev kokuyor” diye uzak mı duruyorsunuz?

Ben evin kokmasına filan aldırmadan mutfağımda sık sık misafir etmeye çalışıyorum deniz ürünlerini. Ancak ne yalan söyleyeyim öncesini ve sonrasını düşünmeden hazır olarak önüme gelmesini de seviyorum. O yüzden de balık restoranlarını deneme fırsatını kaçırmıyorum. Bugün de sizlere yeni deneyimlediğim bir balık restoranından bahsedeceğim: Falyanos by Kalyon. Aslında hepimizin aşina olduğu, eski adı ile Kalyon Restoran artık yenilenmiş çağdaş yüzü ile bizlerle. Sanırım birçok meze ve balık sevdalısının da favori adresi olacak.

Adını Yunus balığının iri bir türünden alan mekân muhteşem manzarası ile önce göze sonra da lezzetli yemekleriyle midenize hitap ediyor. Adı ve Logosu gibi kendisi de çok iddialı. Ben ve bir grup blogger arkadaşım şahsen denedik ve rahatlıkla sizlere bu iddiasında haklı olduğunu söylemek isterim.

Menüden söz etmeden önce benim ilk bakışta etkilendiğim görüntüyü anlatmak istiyorum. İçeri girer girmez ilk göze çarpan muhteşem bir Marmara Denizi manzarası ve bu manzaranın önünde sıralanan pırıl pırıl, bembeyaz örtüleri ve onlara eşlik eden beyaz orkidelerle donanmış masalar oldu. Ferah ve tertemiz. Servis ise kaliteli ve mükemmel ki birçok restoranda sunum ve servis kalitesi yemeğin lezzetini unutturabiliyor.

Balık ve deniz ürünleri ağırlıklı olmakla beraber menüde et, tavuk da seçenekler arasında. Ben balık ve deniz ürünleri için burada olduğumdan seçimlerim bu yönde oldu. Balık ve diğer deniz ürünlerini ot çeşitleri ve sebzelerle uyum sağlanarak hazırladıkları yemekler de insanın damak tadına lezzet yüklüyor. Mesela midyeli lahana sarma gibi. Tek başına balığa bağlı kalmayın, bu lezzetlere de şans verin.

Vişneli Pazı Sarma, Ermeni Pilaki, Somon ve Torik lakerda mutlaka tadılmalı. Sarmısaklı yoğurt eşliğindeki Sıcak Ot tabağı tam bir efsane. Değişik soslu salataları, Güveçte Karidesi ve uzayan giden artizan meze ve mevsiminde balık çeşitleri ile tam bana göre diyeceğiniz mekânın tatlıları da müthiş. Bol kaymaklı Ayva, Kabak tatlısı derken bizim için hazırlanan müthiş Bal Kabaklı Sıcak Tahin Helvası bu kadar da olmaz dedirtti. Bu arada günün menüsü adı altında kişi başı 90 tl olan ve 'Çorba, Balık, Salata ve Tatlı'dan oluşan menü de mevcut.

Sevgili dostlar, müdavimi olacağınıza inandığım Falyanos Restoran Sultanahmet sahilde kalitesinden ödün vermeyen yılların Kalyon Otelinin içinde yer alıyor.
Kendinize bir güzellik yapın ve bu restoranı bir deneyin derim.

Adres: Kalyon Otel, Sultanahmet Mahallesi, Kennedy Caddesi, Sahil Yolu Sokak,No 34 Fatih
0212 517 4681

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook