Menu

Content

Urla Keçi Cafe

Eğer sevgili Şule Ural'a Urla Enginar Festivali'ne gideceğimi söylememiş olsaydım Keçi Cafe'yi hiç görmeden İstanbul'a dönmüş olabilirdim. Canım arkadaşım taa Brüksel'den yetişti de böyle bir mekanı keşfetmeme yardımcı oldu!

Urla'nın en keçisi Keçi Cafe son derece samimi, ev ortamını yaşayacağınız, leziz tatları ile son derece nostaljik bir mekan. Sanat sokağında her gün sabah 10'dan gece 11'e kadar hizmet veren Keçi Cafe'yi böyle sımsıcacık yapan tabi ki zarif ve sıcakkanlı sahibesi Arzu hanım ve yakın dost ve akrabalarından oluşan ekibi.

Neden Keçi Cafe diyebilirsiniz! Eh hikayemiz de hatırlayabildiğim kadarı ile şöyle; Çok eski zamanlarda başlar Kahvenin ilk ortaya çıkışı.  Çeşitli söylenceler vardır kahve hakkında. En iyi bilineni ise uyuklayan keçilerini gezdiren Kaldi adında bir çobanın keçilerinin bazı yemişleri yedikten sonra canlandığını görmesi ile başlar. Bunun üzerine Kaldı bu yemişleri dener ve kendini dinç hisseder. Uzun yıllar kahve çekirdekleri çiğnenerek veya kırılarak ve yağla karıştırarak yenir. 13. yüzyılda muhtemelen şans eseri kahve çekirdekleri yanınca şu anda bildiğimiz kahve ortaya çıkar. Bunun ardından Mekke ve Medine'ye yayılan kahve buradan da İslam dünyasında hızla yayılır. Kahve, rayiha yani koku anlamına da gelmektedir. Aynı zamanda Kahve adının anlamı "keyif veren içki" dir.

İşte adına "Keçi Cafe" denilen bu mekan da böyle keyifli bir ortam sunuyor misafirlerine, bir tiryakilik yaratıyor. Kendinizi yadırgamayacağınız samimi bir ortam yaratan bu şahane insanlar ev yapımı limonataları, limitsiz çay menüleri ve leziz kahve çeşitleri yanı sıra butik ve eşsiz tatlı seçenekleri ile bir kez gelen misafirlerinin aklından silinmemeyi başarmış. Bir gelenin bir daha gelmek için sabırsızlandığı, nostaljik, seyretmeye doyamayacağınız dekoru ile butik bir mekan oluşmuş.

Bir de teras katı var ki.. Özellikle gençlere sesleniyorum, alın gurubunuzu tüm günü geçirin orada. Arzu hanımın misafirlerine sürekli yeni tatlar denetmek istemesinden dolayı sayısız yeni tariflerini tatmak büyük bir keyif. Hele hele bir sakızlı ve armutlu keki var ki bir yiyen bir de yemeyen pişman. Cheesecake, tiramisu, trileçe'den de bahsetmeden olmaz. Hepsini son derece lezzetli bir şekilde sunabilen bu mekanda Keçi Burgeri de tatmak lazım mutlaka. Özel formülü ile tam bir damak çatlatan. Mantısı, makarnası velhasıl hepsi de birbirinden lezzetli.

Eğer bir gün Urla'ya yolunuz düşerse, sanat sokağına uğramadan olmaz, o zaman hiç değilse bir soluk almak için bu son derece zevkli döşenmiş, nezih ve sıradışı sahipleri olan kahve gibi tiryakilik yaratan bu mekana bir uğrayın derim.

Adres: Yaka Mh., Zafer Cd No:32, Urla

Telefon: 0531 911 7551
10:00 am – 11:00 pm

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook