Menu

Content

Kırkgeçit Termal Otel Tesisleri

Kaz dağları bereketli toprakları ve güzelliği ile bir çok devlete ev sahipliği yapmıştır. Yunan mitolojisinde İda dağı olarak bilinen Kaz dağları, mitolojiye göre Kral Priamos'un dağda ölüme terk ettiği oğlu Paris bir ana ayı tarafından emzirilerek büyütülür. Zeus tarafından Hera, Afrodit ve Athena arasında kimin en güzel olduğunu seçmekle görevlendirilen Paris, bu güzellerden gelen rüşvet teklifi ile karşılaşır.

Athena savaşta dünyanın en büyük yiğidi olmayı ve insanüstü aklı vaad ederken Hera Avrupa ve Asyanın krallığını, Afrodit ise dünyanın en güzel kadınının aşkını teklif eder ve kazanır. En bilineni bu olmakla beraber Kaz dağları daha bir çok efsanelere konu olmuştur.

Sevgili dostlar biz, bir grup blogger da TARÇIN EVENTS ile Kaz dağlarında güzel bir YAZA MERHABA dedik. Sevgili Fatma Samsa Yılmaz'dan aldığım davet beni fazlası ile heyecanlandırdı. Efsanelere konu olmuş kaz dağlarına ve çok methini duyduğum 'Köşdere Kırkgeçit Termal Tesisleri'nde geçireceğim hafta sonu için yola çıktığımda tüm grup aynı duyguları paylaşıyorduk.

Günümüzde Köşdere Kırkgeçit adı altında işletilen termal tesis Biga ilçesine 14 km mesafe de ve 44 odalı. Şırıl şırıl akan akarsularının eritici ve çok soğuk olduğu bu bölge aynı zamanda sıcak suları ile de ünlü. Kırkgeçit Termal Tesisleri, suyunun üstün nitelik ve özellikleri şöyle açıklanmaktadır. 52 C Sıcaklık, suni soğutma yapılmadan, doğal ısısıyla kullanılabilme özelliği, Sülfat, Klorür, iyonları ve Bor elementi Kalevi kükürt ve hidrojen 6.5 Radyoaktivite.

Keyifli bir yolculuktan sonra tesislere vardığımızda Kaz dağlarının bu güzel havası ve ünlü bitki örtüsü ve ağaçları karşıladı bizi. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbulu fethinde kullandığı gemilerin kerestesinin de buradan gittiğini bu vesile ile öğrenmiş olduk.Kısa bir süre için bile olsa sadece  sıcak suyun faydaları değil aynı zamanda hava ve rahatlatıcı ortamda bizlere çok iyi geldi. 2 gün boyunca boyunca termal tesiste bulunan tüm olanaklar bizlere sunuldu.Temiz hava bol güneş ve oksijenin en bol olduğu Köşdere Kırkgeçit Kaz dağları'nda enerjimiz hakikaten tavan yaptı.

Kırkgeçit tesislerinde kendi cazibesi ile yüzeye çıkan termal su renksiz, mineral bakımından zengin ve çok berrak. İhtiva ettiği kalsiyum karbonat, florür sulfat, magnezyum ve potasyum içerikleri sayesinde bir çok endiksiyona iyi gelmektedir. Tesisdeki tüm odalarda ve açık havuzlarda termal su kullanılabilmektedir. Benim en çok ilgimi çeken  45C'lik sıcaklık ve %100 nem oranına sahip 2000 yıllık geçmişe sahip doğal inholasyon odası oldu. Suyun kaynağında bulunan bu tarihi mağara, en eski hali ile duruyor. Soğuk algınlığı, astım, sinüzit, bronşit gibi rahatsızlıkların giderilmesinde ve kan dolaşımının hızlanması ile tansiyon düzenlemeye yardımcı bir sauna burası.

Özetlemek gerekirse;

  • Cildi canlandıran, pürüzsüzleştiren cilt güzelliğini olumlu yönde desteklemesi
  • Gerginlik ya da uyku bozuklukları gibi depresif problemlerin atılması,
  • Kas romatizmatizmaları ve yumuşak doku romatizmaları hastalıklarının iyileşmesi,
  • Deri hastalıklarından; sedef hastalığı, egzama ve akne/sivilce tedavisinde,
  • Ortopedik ameliyat ve kırıklar sonrası dönem,           
  • spor yaralanmaları,
  • İnme sonrası dönem,
  • Kireçlenme / eklem hastalıkları
  • Kronik bel ağrısı

Ayrıca termal sular vücudun dolaşım sistemini de düzenleyerek toksinlerin atılımını hızlandırarak sindirim sisteminin de düzenli çalışmasını destekliyor. Masaj kürlerinin de uygulandığı bu tesisde geleneksel kese köpük masajından günümüz uygulamalarına kadar her türlü hizmet veriliyor. Suyun kullanımından sonraki masaj da zihinsel yorgunluk, stres, gerginlik gibi olumsuz etkileri de yok ediyor.

Tesis içerisinde egzersiz yapılabilinecek çesitli spor aletlerinden oluşan kapalı bir bölüm,  mini dağ turları yapabilmek için kiralık dağ bisikletleri, yemyeşil bir bahçe içersinde çeşitli egzersiz aletleri, ağaç altlarında ahşap masalı oturma gurupları, çocuklar için mini futbol sahası, voleybol alanı ve mini klüp de mevcut.

Termal Banyolar, Termal Havuz, Sauna, Resturant, Cafeterya, Mini Bar Yürüyüş Alanları, Dinlenme Salonu, Çay Bahçesi, Toplantı Salonu, Otopark, Çocuk Bahçesi ile Kırkgeçit Termal Tesisleri tam bir "Doğal Rehabilitasyon Merkezi".

Bu vesile ile bizleri davet ederek bu keyifli ve sağlık deposu mekanı tanımamıza sebeb olan "Tarçın Events" nezdinde Sevgili Fatma Samsa Yılmaz'a, tesisde tüm imkanları sınırsız kullanmamızı sağlayan Köşdere Kırkgeçit Termal Otel sahibesi ve işletmecisi Bihter hanıma, yardımcı personele, nazik jestleri ile tüm sponsor firmalara çok teşekkürler.

Adını eskiden kırk köprüden geçilerek gidilen bir kaynak olduğu için almış olan "Kırkgeçit Termal Tesisleri" nde eğer sizler de kuş sesleri dışında başka ses duyulmayan, yemyeşil bir orman içinde, sıcak su banyosu alıp, masaj yaptırıp, sakin ve huzurlu bir zaman geçirmek isterseniz işte adres;

Köşdere Kırkgeçit Termal Otel
Ilıcabaşı köyü
Biga Çanakkale

0286 394 80 08

Sponsorlar:

KÖŞDERE KIRKGEÇİT OTEL http://www.kirkgecittermalotel.com/

GÖKÇEK MOBİLYA GOKCEKMOBILYA (İG)

AR YILDIZ www.aryıldız.com

BEBAK www.bebak.com.tr

OTACI www.otaci.com

GÜLSÜM ABLA GULSUMABLA (İG)

GOOD JOB EVENTS GOODJOBEVENTS (İG)

DELYAS DELYAS (İG)

HCCARE www.sacbakım.com

GÜL TASARIM www.gultasarim.blogspot.com.tr

ERİŞ GIDA www.nudo.com.tr

MAYON MASKE Mayonkilmaskesi (facebook)

BEĞENDİM PAYLAŞTIM Begendim_Paylastim (İG)

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook