Menu

https://www.oyascuisine.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/Slides.slide_oya_lezzet_duraklarim02gk-is-690.jpglink

Content

Ege Restaurant & Bar Yalıkavak

Yalıkavakta yeni bir restoran açıldı. Adı "Ege Restaurant & Bar". Yalıkavak çarşısının sahil kesiminde şık dekorasyonu, özel balık mezeleri ve günlük lezzetli yemekleri ile Ege'nin muhteşem manzarası önünde kendinizi lezzet dünyasında şımartmak için gidilesi bir mekan burası. Ben de geçenlerde güzel bir Haziran akşamında, sevdiğim dostlarımla keyifli bir ortamda önümde sıralanmış balıkçı tekneleri ile deniz kenarında oturup balık yemenin keyfini yaşadım.

Açılalı henüz bir ay gibi kısa bir zaman olmasına karşın ilgili personeli, hijyenik ve lezzetli yemekleri, nefis manzarası ile ilerleyen günlerde rezervasyonsuz yer bulabilinmesi biraz zor gibi olacak burada. Dekarasyonu sade ama şık;  Özellikle dikkatimi çeken duvardaki balık figürleri, içerdeki amorf tahta masası ve barı  oldu. İki katlı mekanın manzarası ise nefis.

Manzarası ile olduğu kadar farklı lezzet çeşitlerin yer aldığı menüsü ile de iddialı bir restoran burası. Bir zamanların Endüstriel tasarımcısı Esat Yiğiter'in  sahibi olduğu "Ege"deki menü seçimini bizim için bizzat Esat bey kendisi yaptı.

Soframızı nelerle mi donattı?

Rakı masasının olmazsa olmaz ikilisi beyaz peynir ve kavun geldi önce ama  ben öncelikle Fava'dan bahsetmek isterim sizlere. İster acılı soğanlı, ister dereotlu seçim size ait.

Sarma ve Kabak Çiçeği Dolması İstanbul Saray mutfağı tarifli, bol fıstıklı, üzümlü ..Yaprak Sarma daki sırrı tam da çözemedim ancak sanki ekşi erik soslu gibi geldi bana. Çok lezzetliydi.

Portakal aromalı Ahtapot ve yine Portakallı Levrek Marine müthişti.

Cevizli Kabak Salatası, ben de çok güzel yaparım ama ilk kez biri galiba beni geçti desem. Zeytinyağlı Közlenmiş Enginar'a denecek yok, hem de ekmek banarak yedim . Mezelerle o kadar doymuşum ki hem görüntüsü güzel hem de taptaze yeşilliklerden oluşan salatasını ne yazık ki sonuna kadar yiyemedim.

Balık çorbasına gelince... burada diğer yemeklerdeki lezzeti bulduğumu söyleyemeyeceğim. Şaşırmadım değil hani!
Ana yemek olarak seçtiğim Bademli Levrek beni benden aldı. Tam kıvamında kurumadan pişirilmiş, nefis kavrulmuş file badem ve kremalı sosu ile damağım şenlendi. En çok ondan etkilendim. Bu lezzet sezona da damgasını vurur valla . Sadece levrek ve kabak salatası yemek için bile buraya gelebilirim.

Sırada nihayet tatlı bölümü vardı. Limon kabuğu içinde servis edilen limon sorbe sunumunu şık, sorbeyi  lezzetli ve çok hafif buldum. Hindistancevizli dondurması muhteşem ötesi idi. Tatlı sevmeyen  konuklar için ideal olduğunu düşünüyorum.

4 kişi 320 tl gibi bir fiyat ödeyerek ayrıldığımız restoranda kalitesine göre fiyatın çok normal olduğunu düşünüyorum. Bodrum Yalıkavak'a yolu düşen tüm takipçilerime tavsiye ediyorum.

Tel: 0252 385 5006
     0252 385 4006
     0532 342 7354

Adres: Yalıkavak Çarşı İçi Cad 46/A Balıkçı Barınağı Yalıkavak

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook