Menu

Content

Kolay Çikolatalı Dondurma

Sadesi, meyvelisi, çikolatalısı. Dondurma sevmeyen var mı aramızda acaba? Sevdiğiniz dondurma ne çeşit olursa olsun evde doğal malzemelerle hazırlanmışı gibisi olmaz. Yaz gelip de Bodrum'a göç başlayınca buzdolabımın değişmezlerinden biri ev yapımı limonata diğeri de dondurmadır. Bugün sizlerle paylaşacağım tarif ise çok kolay bir reçete. Denedim, muhteşem oldu. Yaz kış demeden bu tarifimle sevdiklerinize kendi ellerinizle dondurma yapmak için haydi 'oya's cuisine'e buyrun. Eğer dondurma makineniz varsa, hazırlanan karışımı ona aktarın ve yöntemi uygulayın, makineniz yoksa o zaman hazırladığınız karışımı plastik bir kap içinde buzluğa atıp, zaman zaman karıştırın ki kristalleşmeler olmasın..

Malzeme Listesi:

200 ml süt kreması
300ml süt
200gr sütlü çikolata
150 gr toz şeker
1 paket vanilya
1 çimdik tuz

Yapılışı:

Krema,tuz ve şeker küçük bir tencerede orta ateşte ısıtılır. Vanilya ilave edilir. Şeker erir erimez ateşten alınarak içine çikolata ve süt ilave edilir, karıştırılır. Buzdolabında soğumaya bırakılır.

Soğuduktan sonra varsa dondurma makinasına konarak kıvam alması sağlanır, yoksa kapaklı bir kutuya konarak buzluğa kaldırılır.

5-6 saat sonra tekrar  karıştırılarak ikram edilinceye kadar buzlukta saklanır.

Afiyet Olsun!

 

 

Baglan veya Yeni Kayit

fb iconLog in with Facebook